Обласна нарада-семінар «Розбудова якісної та доступної дошкільної освіти в умовах сучасних викликів»

 

15 вересня 2021 року Департаментом освіти, науки, молоді та спорту Хмельницької обласної державної адміністрації проведено нараду-семінар для відповідальних осіб за питання дошкільної освіти місцевих органів управління освітою.

Розглянуто низку питань щодо перспектив та проблем розвитку дошкільної освіти, забезпечення якості та доступності освіти для дітей дошкільного віку, впровадження оновленого Державного стандарту дошкільної освіти, реалізації програм розвитку дітей дошкільного віку, впровадження сучасних інноваційних технологій та методик в освітній процес закладів дошкільної освіти (далі: ЗДО), розбудови внутрішньої системи забезпечення якості освіти в ЗДО. Також акцентовано увагу на організації безпечного та здорового харчування дітей та дотриманні протиепідемічних заходів в дошкільних закладах.

Заступником директора – начальником управління Департаменту освіти, науки, молоді та спорту облдержадміністрації Басюк Д.І. наголошено на необхідності збереження та розширення мережі ЗДО, яка сьогодні налічує 717 закладів, створення додаткових місць для дітей дошкільного віку, подоланні черги на влаштування дітей до ЗДО, створенні умов для інклюзивного навчання дітей з особливими освітніми потребами в ЗДО та ін.

Нараду- семінар проведено за участі працівників Департаменту освіти, науки, молоді та спорту Хмельницької ОДА – Хоптової В.М., Гаркавенко Т.В., управління державної служби якості освіти у Хмельницькій області – Дупляк Т.В., Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти – Дарченко Л.Г., Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії – Миськової Н.М., управління державного нагляду за дотриманням законодавства ГУ Держпродспоживслужби у Хмельницькій області – Грицькової Т.В. Досвідом практичної роботи в закладах дошкільної освіти м. Хмельницького поділились заступник директора НВО №1 Мельник І.М. та директор ЗДО № 1 Барчук Н.В.

Презентації семінару:

Дупляк Т.В.

Дарченко Л.Г. 15.09.2021

Гаркавенко Т.В. – Пріоритетні напрями

Досягнення та проблеми

Барчук Харчування ЗДО

Мельник І.М. 

Миськова Наталія 

 

Loading