Як швидко можна знайти фахівця, який готовий надати допомогу щодо ментального здоров’я?

Тепер це дуже просто та доступно кожному – кілька кліків і вже знаєте прізвище лікаря, адресу та час прийому.

На сайті НСЗУ з’явилася онлайн-мапа медзакладів, де можна отримати психологічну та спеціалізовану допомогу з ментального здоров’я. Це важливий та доступний всім електронний інструмент, що значно полегшить українцям пошук фахівців, які готові надати необхідну допомогу.

Прохання розмістити новину на усіх доступних Вам сайтах та соцмережах, в телеграм-каналах громад, адміністрацій, навчальних закладів. Зважаючи на суспільну важливість появи сучасної електронної системи, де можна отримати місце надання психологічної та спеціалізованої допомоги з ментального здоров’я, просимо максимально розповсюдити інформацію.

Можна зробити репост з офіційної сторінки Координаційного центру з психічного здоров’я Кабінету Міністрів України за посиланням: https://www.facebook.com/MentalHealthUA/posts/pfbid02capCcP2HPHsad3FaYzhNU6kqYHL37bfjaM1PwdPNWNVLpkArAkMtAJezxGEhfmSgl

Або тут за посиланням пресреліз та фото для публікації: https://docs.google.com/document/d/19eBfis65CDIC_EK-fkwhniqyDc2OG0ktzJNFlGh0MgU/edit

За цим посиланням https://edata.e-health.gov.ua/e-data/dashboard/pmg-psychiatry?fbclid=IwAR3IX3QwRvUTChyi3GYkEw02E-IEWh71K1TYPA-BBwCRY_8aqwmllvkQ5hM  відтепер зручний електронний інструмент з пошуку фахівця з психологічної допомоги.

Це онлайн-мапа «Надавачі медичної допомоги за напрямом: Психологічна та психіатрична допомога». Дашборд презентували НСЗУ Національна служба здоров’я України разом з Координаційний центр КМУ / Mental Health UA та World Health Organization Ukraine.

Послуги є безоплатними для пацієнтів. На сьогодні онлайн-мапа містить дані щодо 8 201 лікарів у 3 346 місцях надання допомоги.

Інформація оновлюються в режимі онлайн. Адже фахівців, які можуть надавати послугу з психічного здоров’я стає все більше завдяки навчанню за програмою ВООЗ mhGAP. Це освітня система з діагностики, супроводу і лікування дорослих і дітей з психічними розладами для медпрацівників первинної ланки.

Інтерфейс дашборду максимально простий та зрозумілий.

Алгоритм дій такий

зайти на сайт НСЗУ (https://www.nszu.gov.ua) у розділ «Е-дані»

  • обрати розділ «Аналітичні панелі (Дашборди)» та перейти до дашборду «Надавачі медичної допомоги за напрямом: Психологічна та психіатрична допомога» (https://edata.e-health.gov.ua/…/dashboard/pmg-psychiatry)

далі зазначити населений пункт і обрати вид допомоги, який цікавить.

Потім відразу можна дізнатись де, коли та який фахівець готовий вам допомогти.

Loading