Вчителька з Хмельниччини стала співавторкою нового підручника для учнів України

Учителька основ християнської етики Зіньківського ліцею Валентина Когут – співавторка підручника для п’ятих класів “Основи християнської етики. “Християнські моральні цінності у Біблії”, за яким уже навчаються школярі України.

Педагог працювала з колегами з різних областей під авторським колективом Василя Миколайовича впродовж двох років в режимі онлайн. За її словами, програма схвалена Міністерством освіти та науки України та всіма християнськими конфесіями.
З її слів, підручник видрукуваний накладом п’ять тисяч примірників, їх видали коштом благодійної релігійної організації та безкоштовно розіслали в школи, де вивчають цей предмет. Підручник сучасний, саме такий, щоб дітям було цікаво за ним вчитися, розповідає Валентина Когут.
Основи християнської етики — предмет не обов’язковий для вивчення, на вибір. В Зіньківському ліцеї його запровадили у 2008 році й вивчають до сьогодні.

“Це любов до ближнього, любов до Батьківщини, любов до Бога, і життя згідно оцих десяти заповідей. А взагалі ми дітям говоримо, що Господь є любов, і ми прийшли у цей світ, аби любити. І якби наші північні сусіди московити знали й були християнами, то цієї війни б у нас ніколи не було”, — розповіла Валентина Когут.

Учителька каже: на уроках з основ християнської етики дітей не вчать молитися чи ходити в храми. Викладають тільки основи.

Loading