«Ти як?» – важливе питання, яке ми можемо задати собі

В рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» 04 грудня 2023 року колектив Департаменту освіти та науки Хмельницької ОВА долучився до навчання «Основи самодопомоги та кризової допомоги у сфері освіти».

З офіційним протоколом допомоги у кризових ситуаціях, методами екстреного реагування під час гострої підтримки, оцінки можливої психологічної травматизації ознайомила Наталія Макієнко, офіційний представник Ізраїльської Коаліції травми в Україні.

Наразі, в області продовжується реєстрація працівників закладів освіти та установ на безкоштовне навчання з подальшою сертифікацією, яке проводиться Israel Trauma Coalition у співпраці з Центром стресостійкості Хмельницької області (кординатор Людмила Гундерук) та впроваджуються заходи на виконання обласної цільової програми соціально-психологічної підтримки дітей і молоді в умовах воєнного стану та у післявоєнний період на 2023-2024 роки.

Пам’ятаємо, що дбати про своє психічне здоров’я важливо завжди! Формуємо звичку ЩОДНЯ дбати про свій стан та самопочуття! Якщо ми в ресурсі, отже можемо подбати про тих, хто поруч.

Loading