15 грудня 2023 року відбувся Перший академічно-практичний форум «Гастрономічна історія Поділля: від родинних рецептів та нотаток – до архівних документів»

Форум організовано за сприяння Хмельницької обласної військової адміністрації у співпраці з Державним архівом Хмельницької області, Департаментом освіти і науки ОВА та Департаментом інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій.
Участь у заході взяли представники закладів освіти області: Хмельницького національного університету, Кам‘янець – Подільського національного університету, Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії, Хмельницького університету управління та права, Хмельницького кооперативного торгівельно-економічного інституту, Хмельницького центру професійно-технічної освіти сфери послуг, Кам’янець – Подільського фахового коледжу харчової промисловості, Хмельницького торгівельно-економічного фахового коледжу, науковці, краєзнавці, дослідники української кухні, громадські діячі Поділля, керівники закладів ресторанного господарства, ЗМІ.

В рамках форуму виступили: заступник начальника Хмельницької ОВА Володимир ЮР’ЄВ, директор Департаменту освіти та науки Хмельницької ОВА Дарія БАСЮК, директор Державного архіву Хмельницької області Катерина БУРДУВАЛІС, дослідниця гастрономічної культури Поділля Вікторія ЦИРКЛЕВИЧ, директор Музею – садиби у с. Маліівці Анастасія ДОНЕЦЬ, відомі ресторатори Анна ДІЛЬ та Валентин ГАКАЛО.

За підсумками форуму досягнуто домовленостей про співпрацю науковців, освітян з представниками готельно-ресторанного комплексу щодо дослідження Подільської кухні, вивчення гастрономічноі культури та впровадження старовинних рецептів в меню ресторанних закладів Хмельниччини.

Loading