Відбувся Обласний практичний форум ” Жива українська кухня”

На базі ДНЗ “Хмельницький центру ПТО сфери послуг” відбувся безпрецедентний захід – Обласний практичний форум ” Жива українська кухня” на вшанування пам’яті відомої дослідниці гастрономічної історії України, художниці, дизайнерки, викладачки Ольги Павленко, яка влітку 2023 року вбила російська ракета в Кременчузі.
А книга Ольги за назвою “ЖУК – жива українська кухня”, це – як підсумок її життя, виданий за кілька місяців до смерті.
В Хмельницькій області поширенням цієї книги займається дослідниця кухні Поділля  Вікторія Зерклевич, яка запропонувала вшанувати пам’ять Ольги, приготувавши страви за ії рецептами.
Шанованими гостями заходу були директор Департаменту освіти та науки Хмельницької обласної військової адміністрації, доктор економічних наук, професор Дарія БАСЮК,  директор Науково-методичного центру професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації інженерно-педагогічних працівників у Хмельницькій області ,кандидат педагогічних наук, доцент Людмила ШЕВЧУК, директор Департаменту освіти і науки Донецької обласної військової адміністрації Тетяна СИДАШЕВА , а також педагоги з різних професійно-технічних навчальних закладів Хмельниччини.
І викладачі, і учні дуже емоційно відгукнулися на цю пропозицію. А смаколики приготовані за рецептами книги не лише готували на форумі , а й з задоволенням дегустували учасники форуму.
А на завершення звучала велична коляда!
Такі, як Ольга Павленко – нові українські герої та обличчя нашої історії. Це ті особистості, чиє життя та діяльність достойні пам’яті й пошанування. Завдяки нашим мужнім воїнам у нас активувався ген Божого достоїнства, а він не дасть нам стати рабами на своїй землі.
 

Loading