В Україні створюється мережа освітніх хабів

36-й день поспіль велика кількість українських учнів і їхніх батьків вимушено знаходяться в інших регіонах країни або за її межами через війну, яку розпочала російська федерація проти України.
Наразі існує гостра потреба в забезпеченні психологічної та емоційної підтримки, профорієнтації, якісного освітнього процесу під час війни, а також швидкого навчання працездатної молоді та їхніх батьків актуальним професіям для того, щоб українці могли матеріально забезпечити себе та свої родини під час війни та після її завершення.
МОН спільно з обласними військовими адміністраціями ініціює створення мережі освітніх хабів, головна мета яких – якісна та швидка організація освітнього процесу та побуту внутрішньо переміщених осіб.
Перший хаб створено у Хмельницькій області за підтримки обласної військової адміністрації, до проєкту залучено найкращих фахівців області. Хаб знаходиться у приміщенні одного з найвідоміших технологічних коледжів України – Хмельницького політехнічного коледжу.
Цільовою аудиторією є внутрішньо переміщені особи: учні загальноосвітніх і професійних (професійно-технічних) навчальних закладів, студенти ЗВО, а також батьки здобувачів освіти.
Найближчим часом планується відкриття освітніх хабів не тільки в Україні, а й у країнах, в яких наразі перебуває велика кількість українських учнів і студентів: Румунії, Польщі, країнах Балтії, Чехії.
Тримаймося!
Ми – сильні!
Ми – Україна!
За інформацією Телеграм-каналу Сергія Шкарлета

Loading