Відбулося перше засідання Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання

25 жовтня 2022 року відбулося перше засідання Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання при обласній державній адміністрації в оновленому складі.
Розпочинаючи засідання, заступник голови Хмельницької ОВА, голова Координаційної ради, Володимир ЮР’ЄВ зауважив, що координаційна рада – це платформа для спілкування представників органів влади та громадських організацій. Обмін думками та пропозиціями важливий для ефективної взаємодії між ними. Чути одне одного – значить створювати в області сприятливі умови для розвитку системи національно-патріотичного виховання. А це надзвичайно актуальне питання. Адже в умовах повномасштабної війни, яку розв’язала російська федерація проти України, ми чітко розуміємо необхідність перегляду системи національно-патріотичного виховання та посилення її, зокрема в напрямі військової підготовки.
Дарія БАСЮК, директор Департаменту освіти, науки, молоді та спорту облдержадміністрації, інформувала присутніх про діяльність Департаменту, що здійснюється у напрямі національно-патріотичного виховання та висловила пропозицію щодо створення дорожньо карти щодо спільної реалізації в області державної політики у сфері національно-патріотичного виховання.
Про організацію та проведення заходів національно-патріотичного спрямування інформували Ігор ГІДЖЕЛІЦЬКИЙ, перший проректор обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, та Михайло МАРИНЮК, директор обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді.
Про волонтерство, як засіб національно-патріотичного виховання інформувала Леся СТЕБЛО, виконавча директорка ГО “Захист-об’єднання волонтерів”, та надала ряд пропозицій та ідей для спільних проєктів.
Олег МАРТИНЮК, заступник директора – начальник управління освіти та науки Департаменту освіти, науки, молоді та спорту обласної державної адміністрації, розповів про земляцтва внутрішньо переміщених осіб у Хмельницькій області та співпрацю з ними.
Зі своєї сторони, представники земляцтв (Євген МАЗУР, координатор центру «Я – Маріуполь»; Альбіна КУШЕЛЕВА, представник центру допомоги для переселенців з Луганщини) розповіли про свою діяльність та надали пропозиції для співпраці та взаємодопомоги.
Окрім того, членами Координаційної ради було обговорено нову редакцію Положення про координаційну раду з питань національно-патріотичного виховання при обласній державній адміністрації, згідно якої організовується робота дорадчого органу, та надано ряд пропозицій для подальшої взаємодії.

Loading