Відбувся семінар практичних психологів і соціальних педагогів закладів професійної освіти

02 березня 2023 року відбувся семінар практичних психологів і соціальних педагогів закладів професійної (професійно-технічної) освіти Хмельницької області на тему «Профілактика виникнення деструктивних психологічних станів у учасників освітнього процесу в умовах війни».
Участь у семінарі взяли Олег Мартинюк, заступник директора – начальник управління вищої та професійної освіти і організаційного забезпечення Департаменту освіти та науки Хмельницької ОДА, і Людмила Шевчук, директор Науково-методичного центру професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації інженерно-педагогічних працівників у Хмельницькій області.
Під час семінару практичні психологи ознайомилися з особливостями збереження ментального здоров’я учасників освітнього процесу в умовах війни (Наталія Сиско).
В межах семінару було проведено тренінги:
«Зміцнення ресурсів особистості та колективу задля розвитку закладу освіти» (Тетяна Архіпович);
«Професійне вигорання. Практики стабілізації психоемоційного стану методом Consonance Therapy» (Тетяна Підскоцька);
«Намалюю в душі сонце..» (Анжела Фурман).
Учасники семінару ознайомилися з сучасними методиками, опрацювали нові форми психологічної взаємодії, що дозволить імплементувати успішний досвід у практику власної діяльності та здійснити профілактику деструктивних психологічних станів у учасників освітнього процесу.

Loading