Делегація Міністерства освіти і науки України відвідала Естонську Республіку

З 10 по 14 липня директор Департаменту освіти та науки обласної військової адміністрації Дарія БАСЮК у складі Делегації Міністерства освіти і науки України в рамках Програми ООН з відновлення та розбудови миру відвідала Естонську Республіку.
Під час робочого візиту учасники ознайомились з реформами у галузі професійної освіти та досвідом ефективного управління національною системою професійно-технічної освіти Естонії. В державі реалізується реформа професійної освіти, яка гарантує набуття знань, навичок та компетенцій у екологічній та цифровій економіці.
32 заклади професійної освіти, які мають технологічне та сучасне обладнання, охоплюють навчанням понад 13 000 осіб.
Цікавим та корисним досвідом ділились політехнічна школа та школа професій сфери послуг Таллінна, професійні школи Коплі, Раквере, Гаапсалу, школа мистецтв в Тарту, центри професійно-технічної освіти Іда-Вірума округу Пярну, Тарту, Вільянда, підприємства, які співпрацюють з закладами професійно-технічної освіти.
Захопливою та надихаючою була зустріч у Школі лісового господарства, де учасники мали змогу відчути на собі особливості роботи лісорубів, керуючи наближеним до реальних умов праці тренажером.
З враженнями та переконаннями про важливість розвитку системи професійно-технічної освіти, що гарантує сталий розвиток ринку праці та суспільства, учасники робочої групи повернулись до України. Плануємо та реалізуємо разом!

Loading