Громадська організація «Світ у барвах» спільно з Департаментом освіти та науки Хмельницької обласної військової адміністрації втілила в життя проєкт «Бережи свої крила».

Проєкт мав на меті спростувати суспільні стереотипи та змінити переконання молоді, які сприяють потраплянню в аб’юзивні стосунки, зміну у самої молоді та найближчого оточення дорослих підходу до розуміння необхідності стосунків в житті особистості.
Під час реалізації проєкту залучили і дорослих, а саме: батьків, педагогічних працівників, молодіжних лідерів та активістів, які працюють з молоддю.

Реалізація проєкту відбулася в 13-ти громадах Хмельниччини, а саме в освітніх просторах та просторах дружніх до дитини, які функціонують в містах: Хмельницький, Красилів, Білогір’я, Ізяслав, Шепетівка, Старокостянтинів, Славута, Нетішин, Кам’янець-Подільський, Летичів, Городок, Дунаєвці, Меджибіж. Це заклади загальної середньої освіти, професійної (професійно-технічної) освіти, центри культури та центр розвитку педагогів.

В рамках проєкту розроблено соціально-профілактичну гру «Що по стосунках?» і з метою ефективного використання гри був проведений тренінг для фахівців та фахівчинь, які працюють із молоддю «Що варто знати про аб’юз», після проходження навчання фасилітатори гри провели заходи для молоді, батьків та педагогів. Загальна цифра охоплення – 1573 людини, з низ 1109 молодих людей (до 18 років) та 464 дорослих (батьки, педагоги). Заходи проходили протягом двох тижнів.

Підсумком проведих заходів став форум для фахівців та фахівчинь, які працюють з молоддю «Бережи свої крила». На форум долучилися представники адміністрацій закладів освіти, представники Департаменту освіти та науки Хмельницької обласної військової адміністрації і Департаменту освіти і науки Хмельницької міської ради

Проєкт підготовлено в межах співпраці UNFPA та ГО «Інноваційні соціальні рішення» за підтримки Бюро гуманітарної допомоги USAID.

Посилання на публікації про проєкт
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02F4P2PcYhT2VnTfxQqKMW1t1NptHoeT1Yr3ft5oc4W962oSnVV4QQqKQX6DTiR6kUl&id=100069529432774 – інформація про тренінг
https://www.facebook.com/mistotvcom/videos/714402253357576/ – посилання на сюжет від ТРК «Місто»

 

Loading