Онлайн-нарада для керівників структурних підрозділів з питань освіти

23 вересня 2021 року за участю заступника голови облдержадміністрації Володимира Юр’єва, т. в. о. директора Департаменту освіти, науки, молоді та спорту облдержадміністрації Дарії Басюк, т.в.о. головного санітарного лікаря області Миколи Габрикевича та директора Управління Державної служби якості освіти в області Валерія Олійника відбулася онлайн-нарада для керівників структурних підрозділів з питань освіти органів місцевого самоврядування та керівників закладів освіти. Під час наради розглянуто два актуальних запитання: вакцинація працівників закладів освіти та початок опалювального сезону у закладах освіти.
Володимир Юр’єв відзначив керівників закладів, які спільними зусиллями із власними колективами досягли необхідного відсотка вакцинації, та висловив занепокоєння щодо тих закладів, у яких наразі не вакциновано жодного працівника.
В ході обговорення питання вакцинації працівників закладів освіти, Дарія Басюк зазначила про необхідність збільшення кількості закладів із відсотком вакцинації 80%, задля можливості організації освітнього процесу в звичайному режимі під час перебування Хмельницької області в жовтій та помаранчевій зонах епідемічної небезпеки.

Валерій Олійник звернувся з прохання до керівників закладів, які не змогли досягти зазначеного порогу вакцинації та змушені організовувати освітній процес із використанням технологій дистанційного навчання, про належну організацію такого процесу.
Миколою Габрикевичем було анонсовано можливі нововведення у нормативно-правові акти щодо категорій осіб, які підпадають під обов’язкову вакцинацію. Він зазначив, що такі зміни набудуть юридичної сили вже найближчим часом.

У контексті розгляду останнього запитання порядку денного наради було проведено конструктивний діалог між усіма учасниками, задля вирішення проблем, пов’язаних із початком опалювального сезону у закладах освіти області.

Loading