Толерантність – це сучасно!

З а сприяння Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді з метою обміну досвідом роботи органів учнівського самоврядування 16 листопада 2021 року Новоушицькою ТГ було проведено дистанційний регіональний збір лідерів та координаторів учнівського самоврядування на тему: «Толерантність – це сучасно».

У регіональному зборі взяли участь лідери та координатори учнівського самоврядування з Віньковецької селищної, Городоцької міської, Гуківської сільської, Гуменецької сільської, Дунаєвецької міської, Жванецької сільської, Закупненської селищної, Зіньківської сільської, Китайгородської сільськ ої, Маківської сільської, Новодунаєвецької селищної, Орининської сільської, Сатанівської селищної, Слобідсько-Кульчієвецької сільської, Смотрицької селищної, Солобковецької сільської, Староушицької селищної, Чемеровецької селищної, Ярмолинецької селищної та Хмельницької міської територіальних громад.

З вітальним словом до учасників збору звернулась Наталя Жолобок, заступниця директора з навчальної роботи Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, яка наголосила, що в усьому світі 16 листопада відзначається Міжнародний день толерантності. Саме цього дня ЮНЕСКО ухвалило Декларацію принципів терпимості, в якій зазначено про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, етнічної належності чи кольору шкіри.

О льга Бідна, координаторка учнівського самоврядування Новоушицької ТГ продемонструвала роботу ради лідерів учнівського самоврядування «Сузір’я», розповіла про головні проекти лідерів та провела онлайн-екскурсію по закладу позашкільної освіти.

Дар’я Чорноконь, голова ради лідерів учнівського самоврядування Новоушицької ТГ розкрила тему: «Толерантність як норма життя сучасної людини, прийняття іншої людини такою, якою  вона є, зі всіма її достоїнствами і недоліками». Також підкреслила у своєму виступі, що толерантність людей є найважливішою умовою миру і злагоди в сім’ї, колективі та суспільстві.

Про толерантність, як шлях до порозуміння, шкільну службу медіації, боротьбу з булінгом говорила Даша Панасюк, лідерка учнівського самоврядування Кучанської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

А Юліана Грохольська, лідерка учнівського самоврядування Струзької ЗОШ І-ІІІ ступенів розповіла про власне бачення культури толерантності та порадила усім присутнім, як побудувати суспільство, комфортне для всіх.

Т акож лідери учнівського самоврядування та вихованці Новоушицького БДТ підготували Маніфест толерантності – відеоролик «Різні. Рівні», який продемонстрували у прямому ефірі.

Під час обговорення та обміну думками, який провела Інна Корецька, завідувачка організаційно-масового відділу Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, лідери учнівського самоврядування закладів освіти поділилися своїми напрацюваннями, цікавими проектами та дійшли спільного висновку, що толерантність – це мистецтво жити у світі несхожих людей та ідей, терпимість до думок, поведінки та поглядів інших. Толерантна людина не ділить світ на дві частини – чорне та біле; не робить акцент на розбіжностях між «своїм» та «чужим», тому готова вислухати та зрозуміти інші точки зору.

Loading