Відбулася нарада, присвячена підбиттю підсумків роботи освітньої галузі у 2021 році

Сьогодні голова ОДА Сергій Гамалій, його заступник Володимир Юр’єв, народний депутат Микола Стефанчук , голова обласної ради Віолета Лабазюк взяли участь у нараді, присвяченій підбиттю підсумків роботи освітньої галузі у 2021 році.
Пандемія COVID19 та перехід на дистанційне навчання поставило перед педагогами нові виклики та завдання, коли на кожному учительському робочому місці просто необхідна наявність ноутбуку для проведення онлайн занять з дітьми. Завдяки ініціативі Президента України Володимира Зеленського у цьому році реалізовано проєкт “Ноутбук кожному вчителю”, відповідно до якого для Хмельниччини з державного бюджету спрямовано більше 32 млн грн. За 30% співфінансування з місцевих бюджетів за ці кошти придбано новенькі ноутбуки для педагогічних працівників загальної середньої освіти та їх філій.
“Завдяки підтримці та злагодженій роботі усіх органів влади цьогоріч освітній процес не зупинявся. Такими ноутбуками уже користуються вчителі Кам’янець-Подільського та Шепетівського районів, від сьогодні ще 1286 ноутбуків отримають педагоги територіальних громад Хмельницького району. Переконаний, що реалізація цього проєкту у майбутньому дасть можливість покращити та полегшити роботу вчителів та надавати сучасні освітні послуги нашим дітям,”- зазначив Сергій Гамалій.
Зі словами вітання очільник області вручив сертифікати на комп’ютерну техніку, яка стане початком у розвитку діджиталізації в освітній галузі.

Loading