Хмельниччину відвідала делегація представників ініціативи “Європейський прихисток”

У серпні 2022 року обдаровані діти Хмельниччини, переможці міжнародних, всеукраїнських, обласних, міських, районних конкурсів та змагань, протягом трьох тижнів відпочивали у Франції. Ця поїздка стала можливою завдяки співпраці обласної військової адміністрації з неурядовою європейською ініціативою “Європейський Прихисток», яка була започаткована у квітні 2022 року у Франції, Україні та Польщі для підтримки людей, які рятуються від війни в Україні.
11 вересня доктор Колін Туез, що очолює Консультативний комітет ініціативи “Європейський прихисток”, та керівник Координаційної групи пан Бенджамін Абтан, які є співзасновниками організації, а також Юліана та Франсуа Трезор’є, керівники програми «Європейський Прихисток», завітали на Хмельниччину, щоб ще раз поспілкуватися із дітьми, які гостювали у французьких муніципалітетах, їх батьками, а також з керівництвом обласної військової адміністрації та її структурних підрозділів.
До зустрічі доєдналися і директор Департаменту освіти, науки, молоді та спорту обласної військової адміністрації Дарія Басюк, заступник директора – начальник управління освіти та науки Департаменту освіти, науки, молоді та спорту обласної військової адміністрації Олег Мартинюк, начальник управління молоді та спорту Департаменту освіти, науки, молоді та спорту обласної військової адміністрації Наталія Томусяк.
Іноземні гості розповіли про свою місію, поділилися почуттями та враженнями від ситуації в Україні, а також висловили слова підтримки та захоплення стійкістю українців та їх рішучістю в захисті своєї країни.
Представниками Хмельниччини було висловлено поважним гостям глибоку вдячність за незмінну підтримку та допомогу, яку відчуває Україна.

Loading