Освіта Волочиська

Повзун Василь Васильович, вчитель початкових класів Волочиської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1. Вища освіта за спеціальністю «Педагогіка і методика початкового навчання», кваліфікаційна категорія «спеціаліст вищої категорії», педагогічне звання «Учитель-методист».

Постійна кропітка робота, прагнення більшого, не зупинятися на досягнутому, бажання вчитися самому і навчати інших – саме ті особисті якості вчителя, які відіграють велику роль у навчанні і вихованні дітей. Повзун В.В. – переможець районного етапу та дипломант ІІ ступеня обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2017», тренер майбутніх вчителів 1 класів Нової української школи. У 2019 році він серед вчителів початкових класів Хмельниччини успішно пройшов пілотну сертифікацію педагогічних працівників відповідно до професійного стандарту.

Уроки вчителя відзначаються організаційною чіткістю, методичною цілеспрямованістю, емоційною та інтелектуальною насиченістю; навчання йде невимушено, ненав’язливо, зацікавлюючи учнів у різні способи настільки, що вони мають змогу розкрити свій творчий потенціал.

Як результат, достатній рівень навчальних досягнень учнів з предметів. Щорічно учні Василя Васильовича є переможцями предметних онлайн-олімпіад на Національній освітній платформі «Всеосвіта», Українському освітньому онлайн-порталі «На урок»; удосконалюють знання з математики в інтерактивній формі на онлайн платформі «Вчи.uа»; розвивають обчислювальні навички усного математичного рахунку «Прангліміне» в освітньому онлайн середовищі «Міксіке» – міжнародний освітній проєкт (Естонія). Учитель – призер обласних фінальних змагань: ІІІ місце у 2018 та ІІ місце у 2020 роках.  

Педагогічний друк «Активізація навчально-творчої діяльності учнів початкової школи на уроках математики» Василя Васильовича вміщений у всеукраїнській збірці «Шостих педагогічних читань пам’яті М.М.Дарманського» (2011р.), «Використання інтерактивних технологій у навчально-виховному процесі сучасної початкової школи» – «Десятих педагогічних читань пам’яті М.М.Дарманського» (2015р.), «Управління процесом формування духовних цінностей у школярів в процесі позакласної та позаурочної роботи» – «Дванадцятих педагогічних читань пам’яті М.М.Дарманського» (2017р.); «Міжпредметна інтеграція як дидактичний засіб створення в учнів цілісної картини світу» – збірник наукових та науково-методичних праць «Реалізація компетентнісного підходу на засадах міжпредметної інтеграції в змісті початкової освіти» ХОІППО (2017р.); «Гармонізація взаємовідносин здобувачів початкової освіти» – збірник наукових праць за матеріалами роботи всеукраїнської науково-практичної конференції «Здобувач освіти в НУШ: домінанти розвитку та шляхи мобілізації ресурсів» ХОІППО (2021р.). А методичному посібнику «Розвиток пізнавальних інтересів здобувачів початкової освіти» за підсумками обласного етапу педагогічної виставки «Освіта Хмельниччини на шляхах реформування – 2021» присуджено І місце.

За вагомий внесок у розвиток освіти громади, підтримку освітнього авторитету, професійні досягнення Повзун Василь Васильович нагороджений:

– Грамота – Волочиська районна державна адміністрація, Волочиська районна рада, вересень 2011р.;

– Диплом – ІІ ступеня обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Учитель року» – Хмельницька обласна державна адміністрація, департамент освіти і науки, лютий 2017р.;  

– Подяка – народний депутат України С.П.Лабазюк, серпень 2017р.;

– Подяка – Хмельницька обласна державна адміністрація департамент освіти і науки, вересень 2017р.;

– Почесна грамота – Волочиська міська об’єднана територіальна громада, серпень 2019р.;

– Подяка – Міністерство освіти і науки України, жовтень 2019р.;

– Грамота – Верховна Рада України, серпень 2020р;

– Почесна грамота – Волочиська міська об’єднана територіальна громада, вересень 2021р.

У вересні 2022 року нагороджений знаком «Почесний працівник освіти» Волочиської міської територіальної громади.

Loading