25 серпня делегація освітян Хмельниччини на чолі з директором Департаменту освіти та науки обласної військової адміністрації Дарією Басюк взяла участь у Всеукраїнській серпневій конференції “Освіта єднає”.
 Головною темою заходу було обговорення майбутнього освіти і науки та наступного 2023/2024 навчального року. Майбутнє Украіни – за новою, амбітною, доступною та якісною освітою, – зазначив у своїй промові Віце – Прем’єр України Михайло Федоров, вітаючи освітян. Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий підкреслив, що українська освіта – це Освіта Переможців, вона орієнтована на особистість, розвиток та самореалізацію, представив візію національної освіти до 2030 року.
Учасники конференції мали можливість відвідати зони окремих напрямів (дошкілля, REстарт НУШ, відновлення і відбудова, коледжі майбутнього тощо) та дізнатися як розвиватимуться дошкільна галузь, НУШ, заклади професійної освіти, як диджиталізується освіта та як можна використовувати штучний інтелект у навчанні.
Окремою та важливою темою розмови було питання психоемоційної підтримки учнів і освітян.
Директор Нетішинської гімназії ” Ерудит” Конончук Надія, колектив якої отримав гран – прі у міжнародному конкурсі GENIUS Olympiad (Олімпіада Геніїв), отримала відзнаку «Відмінник освіти». Керівник Гуменецької ДЮСШ, ветеран русько-української війни Олександр Дорож увійшов до п’ятірки перших лауреатів нової нагороди МОН «Міць української освіти».

Loading