29 серпня відбувся один із головних заходів усіх освітян Хмельниччини – обласна серпнева конференція педагогічних працівників-2023

Святкові урочистості відкрили Володимир ЮР’ЄВ, заступник начальника Хмельницької обласної військової адміністрації, та Віолета ЛАБАЗЮК, голова Хмельницької обласної ради. Посадовці звернулися з вітальним словом до працівників системи освіти та відзначили тих, хто має особливі заслуги перед освітою та державою. Акцентували увагу на тому, що попри війну, система освіти Хмельниччини не тільки успішно виконує поставлені завдання, але й активно розвивається і ставить перед собою нові цілі, найважливіші серед яких – організувати якісний та безпечний освітній процес в очній формі, зміцнити і осучаснити навчально-матеріальну базу закладів освіти, залучаючи для цього міжнародні інвестиції та донорські кошти.

В обговоренні основних аспектів державної та регіональної освітньої політики взяли участь: Дарія БАСЮК, директор Департаменту освіти та науки Хмельницької обласної військової адміністрації; Світлана ПАВЛИШИНА, депутат обласної ради, заступник голови постійної комісії обласної ради з питань здоров’я та соціальної політики, освіти, науки, культури, релігії, молоді та спорту; Валерій ОЛІЙНИК, начальник управління Державної служби якості освіти у Хмельницькій області; Анатолій ЯРИМЮК, перший заступник голови Федерації профспілок області, голова Хмельницької обласної організації профспілки працівників освіти і науки України; Василь ВЛАСЮК, голова профспілкової організації працівників освіти Улашанівської, Берездівської, Ганнопільської, Крупецької територіальних громад.
Під час заходу Дарія БАСЮК презентувала освітній календар Хмельниччини 2022/2023 навчального року «Спогади воєнного часу», який дав можливість усім присутнім повернутися у лютий 2022 року та відслідкувати як освітяни та освітня галузь Хмельниччини спільними зусиллями тримали та продовжують тримати освітній фронт.
Керівникам управління освітою органів місцевого самоврядування, закладів загальної середньої освіти з цілодобовим перебування було передано сертифікати: на отримання гуманітарної допомоги від Агенції регіонального розвитку Хмельницької області, на отримання навчально-розвивальних наборів для дошкільної освіти від ЮНІСЕФ, на отримання меблів для облаштування класів та укриттів.
Учасників заходу привітали юні артисти Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії, Хмельницького палацу творчості дітей та юнацтва, Нетішинського професійного ліцею, шоу-групи «Веселий настрій» (м. Хмельницький) та шоу-балету «ФріДенс» (м. Хмельницький).

Loading