В Україні відбувся перший етап сертифікації педагогічних працівників

Вперше тестування складали вчителі математики та української мови і літератури середньої школи. З Хмельниччини фахові знання перевірили 33 вчителів. Успішно склали тестування й були допущенні до наступного етапу — 20 педагогів області.
Результати незалежного оцінювання опублікував Український центр оцінювання.
Згідно з їхніми даними, 17 освітян області взяли участь в незалежному тестуванні з математики. Втім, успішно склали іспит і були допущені до другого етапу лише 7 викладачів математики. 58,8%, а це — 10 вчителів не склали тестування й не підтвердили свої знання.
У незалежному тестуванні з української мови і літератури взяли участь 16 вчителів з Хмельниччини. Іспит успішно склали 13 вчителів, їх допустили до другого етапу сертифікації.
Троє вчителів української мови і літератури не впорались з тестовими завдання, це 18,8%.
Аби підтвердити знання, педагоги мають пройти три етапи оцінювання, які відбуваються послідовно:
– Незалежне тестування.
– Самооцінювання учасниками сертифікації власної педагогічної майстерності.
– Вивчення практичного досвіду роботи учасників сертифікації.
До кожного наступного етапу допускаються ті педагоги, які успішно пройшли попередній. Участь у сертифікації добровільна.
За результатами успішного проходження сертифікації педагогічному працівнику видається сертифікат. Він дійсний впродовж трьох років.
Успішна сертифікація зараховується, як атестація педагогічного працівника, а також є підставою для присвоєння йому відповідної кваліфікаційної категорії, педагогічного звання. Педагогічні працівники, які отримали сертифікат, отримують щомісячну доплату в розмірі 20% посадового окладу.

Loading