Проведення ХIV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

Урочистості з нагоди початку ХIV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка відбудуться 31 жовтня2023 року в м. Ірпінь Київської області.

Листом МОН України від 20.10.2023№ 1/16286-23 рекомендовано в цей день провести в закладах освіти І етап конкурсу відповідно до чинних нормативно-правових актів.
Для проведення конкурсу утворюють оргкомітети та журі. Завдання для першого етапу конкурсу готують відповідні заклади освіти, у яких він проходить, для другого та третього етапу – заклади післядипломної педагогічної освіти.
Звертаємо увагу, що розробники зобов’язані підготувати завдання для кожної категорії учасників конкурсу за віком і напрямком навчання (гуманітарного і негуманітарного) та забезпечити їх конфіденційність до моменту оприлюднення. Творчі роботи можуть передбачати теми, пов’язані, зокрема, з культурою, мораллю, духовними цінностями українського народу, що сприяють об’єднанню нації, формують почуття патріотизму, оптимізму й віри в щасливе майбуття Української держави, про яку мріяв і писав у своїх творах Шевченко.
Також необхідно розробити критерії оцінювання творчих робіт. Критерії мають охоплювати специфіку, складність, обсяг творчої роботи, володіння художнім словом, мовно-літературну підготовленість конкурсантів.
При проведенні Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка потрібно керуватися пунктом 1 статті 7 «Мова освіти» Закону України «Про освіту».
Переможці конкурсу за результатами кожного його етапу, крім фінального, визначаються в кількості 30% від загальної кількості учасників відповідного етапу змагань.
Нагадуємо, що заявки на участь у ІІ та ІІІ етапах конкурсу заклади професійної (професійно-технічної) та вищої освіти подають до регіональних закладів післядипломної педагогічної освіти.
Рекомендуємо дати проведення кожного етапу конкурсу, крім фінального,визначати самостійно.
Додаткову інформацію щодо проведення конкурсу можна отримати за тел. (044)248-18-13, відділ роботи з обдарованою молоддю Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти».
Приєднатися до урочистостей можна в Zoom за посиланням:
https://us05web.zoom.us/j/81376171617?pwd=a1SA1n13Jhn0G4i5buXeLQetWFRwva.1

Loading