25 жовтня відбулось засідання Координаційної ради з безпеки дорожнього руху при Хмельницькій ОВА під головуванням Володимира Білика.

Директор Департаменту освіти та науки Дарія Басюк доповіла про заплановані заходи щодо дотримання правил безпеки дорожнього руху серед учнів загальноосвітніх шкіл та вихованців дошкільних навчальних закладів області.

Зокрема, в області відкрито 38 класів безпеки у 26 територіальних громадах, підготовлено 13 фахівців з безпеки. Регулярно проводяться виховні та інформаційні заходи, спрямовані на формування у дітей та молоді практичних навичок безпеки, а також вікторини, конкурси дитячих малюнків, Дні цивільного захисту, Тижні безпеки дитини та Тижні знань з основ безпеки життєдіяльності. Систематично здійснюється профілактична робота з водіями шкільних автобусів, спрямована на дотримання вимог безпеки дорожнього руху, попередження дитячого травматизму та порушення правил дорожнього руху.

Дарія Іванівна повідомила, що на теренах Хмельниччини діє рух Юних рятувальників-пожежників.
На сьогоднішній день створено та функціонує 36 Дружин юних рятувальників – пожежних (ДЮРП), з яких чотири показові. Додамо, що одна з таких показових команд функціонує в обласному центрі науково-технічної творчості учнівської молоді.

Традиційно, в закладах освіти з 13 по 19 листопада заплановано проведення Тижня дорожнього руху: круглі столи, семінари-практикуми, виховні години «Безпечна країна» тощо. Закликаємо усіх учасників освітнього процесу дотримуватись правил безпеки на дорогах і дбати про своє життя та здоров‘я!

Loading