На Хмельниччині успішно впроваджується ініціатива Президента на підтримку учнівського та студентського спорту у 2023/2024 роках «Пліч-о-пліч»

З метою популяризації здорового способу життя, підвищення рухової активності та зміцнення здоров’я школярів в області проводяться змагання з семи різних видів спорту, які є найбільш популярними та доступними (фут зал, футбол, настільний теніс, гандбол, волейбол, баскетбол 3*3, шахи та легка атлетика). За бажанням закладу можливо проведення змагань з додаткових видів спорту та активностей: плавання, доджбол, бадбінтон, дартс, регбі, Cool Games, військово-спортивні ігри тощо.
Змагання проводяться у чотири етапи упродовж 2023/2024 навчального року:
І етап – шкільні змагання, відбір, тощо у закладах загальної середньої освіти територіальних громад, на якому формуються збірні команди шкіл з видів спорту (жовтень – листопад 2023 року);
ІІ етап – змагання на рівні територіальних громад, на яких визначається переможець, що представлятиме територіальну громаду на районному етапі (листопад – грудень 2023 року);
ІІІ етап – районні змагання, переможець яких отримує право участі у фіналі (лютий – березень 2024 року);
ІV етап – фінальні змагання на рівні області, під час яких визначається переможець та призери (квітень 2024 року).
У жовтні вже розпочалися Шкільні ігри серед учнів закладів загальної середньої освіти в рамках загальнонаціонального проекту «Пліч-о-пліч зі спортом». За період з 02 по 27 жовтня у І етапі змагань прийняло участь 9 859 учасників з усіх громад області! Найпопулярнішими видами спорту у змаганнях є футбол, футзал, волейбол, баскетбол, теніс настільний, Cool Games, доджбол, легка атлетика, бадмінтон, дартс, шахи. Також здобувачі освіти активно змагаються у естафетах та вікторинах.

Loading