123 комп’ютери – для школярів області

Пандемія COVID-19 спричинила багато змін у житті кожного із нас, і особливо – в освітньому процесі, який довелося змінювати аби пристосуватися до обмежень та не припиняти навчання.Розуміючи усю складність ситуації та важливість зміни формату навчання на дистанційну форму, держава та бізнес об’єдналися, що дало можливість відчути позитивні зміни в галузі освіти.
23 листопада 2021 року Міністерством освіти і науки України та IT компанією EPAM Україна було підписано меморандум про співпрацю у сфері розвитку освітніх технологій. В рамках даної співпраці Хмельниччина отримала комп’ютерну техніку для закладів загальної середньої освіти.
21 грудня 2021 року, за участі голови Хмельницької обласної державної адміністрації Сергія Гамалія, заступника Міністра освіти і науки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Артура Селецького, керівника американської компанії “EPAM Україна” у Подільському регіоні Сергія Редька, директора Департаменту освіти, науки, молоді та спорту облдержадміністрації Дарії Басюк, директора БФ “Карітас” отця Івана Данкевича, 9 закладів освіти отримали 123 одиниці комп’ютерної техніки (Великоправутинська гімназія Берездівської сільської ради Славутського району Хмельницької області, Подолянська гімназія Віньковецької селищної ради Хмельницької області, Кадиєвецький ліцей Орининської сільської ради Кам’янець-Подільського району Хмельницької області, Сутковецький заклад загальної середньої освіти І – ІІІ ступенів Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області, Шатавский НВК «ЗОШ І-ІІ ст., колегіум» Хмельницької області, Плужненська гімназія Хмельницької обласної ради, Баговицький ліцей (зі структурними підрозділами гімназія та початкова школа) Слобідсько-Кульчиєвецької сільської ради, Подільський ліцей Староушицької селищної ради, Лозівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Деражнянської міської ради).
Вітаючи освітян, Сергій Редько зазначив, що «EPAM – міжнародна компанія, світовий лідер з розробки програмного забезпечення. З осені цього року представництво з’явилося й у Хмельницькому. Ми з радістю запрошуємо талановитих спеціалістів долучатися до компанії. Але ми розуміємо, що професійний шлях всіх талановитих спеціалістів починається саме у школі. Тому ми готові допомагати – як технічно, так і інтелектуально, передаючи знання студентам, підтримуючи вчителів, пропонуючи їм програми стажування. Впевнені, що запорука успішності реформування IT освіти – в об’єднанні зусиль бізнесу, держави, навчальних закладів».

Loading