ШАНУЮ ВОЇНІВ, БІЖУ ЗА ГЕРОЇВ УКРАЇНИ!

Патріотичний забіг в пам’ять про загиблих воїнів «ШАНУЮ ВОЇНІВ, БІЖУ ЗА ГЕРОЇВ УКРАЇНИ» – традиція щорічного вшанування пам’яті полеглих воїнів. Забіг є можливістю пробігти за тих Героїв, які загинули, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, подякувати та підтримати їх рідних і близьких, об’єднати ветеранів та діючих військовослужбовців, службовців сектору безпеки та оборони України, волонтерів, молодь та свідомих громадян навколо цінностей української державності, незалежності. Забіг проводиться з метою формування національно-патріотичної свідомості громадян України і приурочений до Дня пам’яті захисників України, що відзначається 29 серпня.

Сьогодні у Забігу від Хмельницького обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді взяла участь методист закладу – Олександра ПУКАС. Вона присвятила свій забіг пам’яті Героя російсько-української війни – Анатолію НАЗАРЕНКУ. Анатолій Петрович був нашим колегою, працював у Хмельницькому інституті післядипломної педагогічної освіти методистом науково-методичного центру професійного розвитку педагогічних працівників з охорони праці, безпеки життєдіяльності, здоров’язбережних технологій та цивільного захисту, здійснював науково-методичне забезпечення викладання предмета «Захист України». Щороку допомагав нашому закладу позашкільної освіти в організації та проведенні обласного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Це була світла, добра, справедлива, освічена людина, життя якої так швидко обірвала війна. Анатолію НАЗАРЕНКУ посмертно присвоєно військове звання ПОЛКОВНИК. Світла пам’ять Герою…
Забіг продовжується… З міркувань безпеки у цьому році він проводиться онлайн у період з 24 серпня до 25 вересня. Реєстрація учасників Забігу триватиме до 19 вересня. Всі зареєстровані учасники зможуть пробігти обрану довжину дистанції – 2, 5 або 10 кілометрів. Реєстрація проводиться за формою, яка забезпечує ідентифікацію учасників, та можливість організатора зв’язати учасника Забігу з ім’ям загиблого Героя.
Зареєструватися можна за посиланням:
За матеріалами ХОЦТКУМ

Loading