21 вересня 2022 року Хмельниччину відвідав Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

У рамках робочого візиту Сергій Миколайович, спільно з головою Державної прикордонної служби України Володимиром Нікіфоренком, керівництвом обласної військової адміністрації, директором Департаменту освіти, науки, молоді та спорту обласної державної адміністрації Дарією Басюк, начальником Управління Державної служби якості освіти у Хмельницькій області Валерієм Олійником, заступником Хмельницького міського голови Михайлом Криваком, представниками ДСНС та Нацполіції, провели нараду щодо безпекової ситуації в регіоні та освітнього процесу в умовах воєнного стану.
Під час наради було обговорено формати роботи закладів освіти, їхню забезпеченість захисними спорудами, працевлаштування вчителів з числа ВПО, а також залучення до навчання внутрішньо переміщених дітей, роботу закладів дошкільної освіти, підготовку до опалювального сезону і перебіг вступної кампанії. Сергій Шкарлет зазначив, що Хмельницька область – одна з тилових областей, яка прихистила велику кількість ВПО, належним чином організувала освітній процес та продовжує гідно тримати освітній фронт. Окрім того, саме на Хмельниччині запрацював перший освітній хаб, який є інноваційним освітнім об’єднанням, що спрямоване на надання навчальних та психологічних послуг населенню, в тому числі ВПО. «Зразкова організація освітнього процесу в умовах воєнного стану» – таку оцінку дав Сергій Шкарлет роботі управлінців та освітян Хмельниччини та відзначив роботу директора Департаменту освіти, науки, молоді та спорту обласної державної адміністрації Дарії Басюк Грамотою Міністерства освіти і науки України.
По завершенні наради Міністр взяв участь в урочистостях, приурочених 30- річчю з дня заснування університету управління та права імені Леоніда Юзькова, та вручив кращим викладачам закладу відзнаки Міністерства освіти і науки України. Окрім того, посадовець відвідав комунальний заклад загальної середньої освіти “Початкова школа № 1 Хмельницької міської ради”, Хмельницький заклад дошкільної освіти «Кобзарик», Хмельницький ліцей II-III ступенів Хмельницької обласної ради. Ознайомившись з умовами функціонування Державного ліцею – інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» імені І.Г.Харитоненка, Міністр освіти і науки України та голова Державної прикордонної служби України позитивно оцінили роботу по релокації закладу освіти.
Завершено робочу поїздку посадовців – у Національній академії державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького, де було проведено нараду для 20 ректорів закладів вищої освіти України.

Loading