Акція «Посади дерево за себе та за свого друга, який поліг за Україну» триває в Нетішині 

Саме під таким промовистим гаслом «Посади дерево за себе та за свого друга, який поліг за Україну!», а також з метою підтримки ініціативи Президента України Володимира Зеленського щодо заліснення України і поширення культурно-екологічного руху  «Зв’язок поколінь» розпочато масову висадку дерев у областях, де не ведуться активні бойові дії, зокрема на Хмельниччині. 

Прикладом цієї суспільно важливої роботи, є Управління освіти виконавчого комітету Нетішинської міської ради, очолюване начальником управління  Ольгою БОБІНОЮ, що спільно з Державним підприємством «Славутське лісове господарство», місцевими закладами позашкільної освіти «Центр туризму і краєзнавства учнівської молоді», Будинком  дитячої творчості та Клубом «Юний технік» організували колективну участь працівників у проведенні заходів цієї Всеукраїнської акції з озеленення довкілля і розпочали висадку дерев на своїх територіях. 

Забезпечення посадковим матеріалом учасників Акції здійснюють лісівники Славутчини. На різних локаціях вони спільно з лісничим Нетішинського лісництва  Андрієм ТКАЧУКОМ, який опікується юними лісівниками Нетішина, висадили десятки  саджанців дуба скельного, липи серцелистої, клена звичайного і продовжують це робити й надалі. 

Учасниками цього важливого для міста заходу було відзначено потребу й важливість проведення подібних екологічних та патріотичних ініціатив, коли  кожен бажаючий дорослий і юний нетішинець має можливість долучитись особисто й за наших полеглих воїнів до відновлення та збільшення масивів зелених  насаджень у рідному місті й прилеглих до нього територіях, а тим самим зробити свій власний внесок в озеленення України. 

Також нетішинські позашкільники, за підтримки шефів-лісівників, долучилися в ці дні до участі у Всеукраїнській акції «Закладка парку «Дерева Перемоги» на базі Національного ЕНЦУМ МОН України, приуроченої киянами Дню захисника та захисниць України і Дню українського козацтва. Їх дуб скельний, як характерне для нашого регіону дерево, відтепер зростатиме в столичному парку «Дерева Перемоги», де поряд із деревами з кожної області України символізуватиме Хмельниччину. 

«Посади дерево за себе та за свого друга, який поліг за Україну!» – це не просто назва заходу, це свідчення щирої віри сьогоднішніх українців у краще, вільне й незалежне майбутнє нашого народу і нашої держави, що залишиться поколінням наших нащадків як символ відчайдушної й нездоланної національно-патріотичної стійкості, згуртованості, мужності та героїзму українського народу, поряд з яким солідарно стали боротися з російським агресором кращі сини усіх народів світу і їх уряди. 

Садіть нові дерева, дорогі друзі, садіть за себе і своїх полеглих на фронті героїв, у  такий раціональний спосіб залишайте й оберігайте про них світлу пам’ять, власною працею озеленюючи і прикрашаючи новими насадженнями лісових масивів, парків, скверів, алей та садів наш рідний край!  

За матеріалами сайту ЗПО «Центр туризму і краєзнавства учнівської молоді» 

Нетішинської міської ради.  

Loading