20 квітня у лісопарковій зоні міста Шепетівка відбулися обласні відкриті змагання учнівської молоді зі спортивної радіопеленгації «Полювання на лисиць».

В заході взяли участь 19 вихованців (5 команд) віком від 10 до 18років. Варто зазначити, що спортивна радіопеленгація («полювання на лисиць» дуже цікавий і багатогранний вид спорту, який має комплексний характер і ставить до спортсмена надзвичайні вимоги: високої швидкості бігу, загальної і спеціальної витривалості, фізичної сили і надзвичайної спритності, відмінних навичок в орієнтації на місцевості, а також досконале знання топографії.

Спортсмени за допомогою карти місцевості, компаса і радіоприймача з направленою антеною (3,5 МГц і 144 МГц, він же – «пеленгатор») повинні знайти задану кількість радіопередавачів в лісі. За найменший час для молодшої вікової категорії потрібно було знайти 5 «лисиць», а для старшої – 7.  Передавач «лисиці» виходить в ефір усього на 12секунд упродовж кожної хвилини, тому найдрібніші помилки залишають спортсменів за межами призерів.

Найкращими в абсолютному командному заліку стали команди:

  • І місце – команда закладу позашкільної освіти клубу «Юний технік» Нетішинської міської ради (тренер-керівник – Людмила Панчук);
  • ІІ місце – команда Шепетівського міського центру науково-технічної творчості учнівської молоді (тренер-керівник – Віра Макаренко);
  • ІІІ місце – команда Старокостянтинівської міської станції юних техніків (тренер-керівник – Петро Ковтуновський).

Переможці змагань нагороджені медалями та дипломами Хмельницького

обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді.

Loading