Завершився ІІ (обласний) етап дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), який проходив на території ліцею с. Голосків Гуменецької територіальної громади, що на Кам’янеччині.
Привітали учасників із завершенням змагань заступник начальника ОВА Володимир Юр’єв, директор Департаменту освіти та науки ОВА Дарія Басюк.
У ІІ етапі взяли участь 20 роїв, з них 7 роїв середньої та 13 роїв старшої вікових груп.
Протягом семи днів для учасників Гри пройшли вишколи
–  з тактичної підготовки «Дії підрозділу в бою», з тактичної медицини,
–  стрільби з пневматичної гвинтівки,
–  саперної підготовки,
–  смуги перешкод за козацькою легендою,
–  рейд-похід з орієнтування по території Зіньковецького лісового масиву, змагання зі стройової підготовки «Впоряд».
   Кожного вечора збиралося Козацьке коло, де учасники представляли свої рої у мистецькому конкурсі «Ватра», а ще продемонстрували свої знання з історії козацтва в інтелектуальній вікторині «Відун».
У підсумку 12 роїв нагороджені грамотами Департаменту освіти та науки Хмельницької ОВА, всі учасники та їх виховники – пам’ятними значками «Джура-2023» від Хмельницького обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді.
Переможці та призери Гри у своїх вікових групах нагороджені цінними подарунками від обласної військової адміністрації та громадської організації «Кам’янець-Подільський-Ратуша».
Право представляти Хмельниччину на ІІІ Всеукраїнському етапі дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») отримали:
–  у середній віковій групі – рій «Вовки» (Летичівська ТГ),
–  у старшій віковій групі – рій «Нащадки козацької слави» (Городоцька ТГ).
Вітаємо переможців! Бажаємо вдалої Гри у ІІІ етапі !

Loading