20-21 червня відбувся форум «Місце психічного здоров’я в громаді».

Питання збереження психічного здоров’я під час та після закінчення воєнного стану піднімалось на форумі, організованому громадською організацією «Інститут психосоматики та травматології» спільно з Словацькою організацією «Integra».
Учасниками форму були заступник начальника ОВА Володимир Юр’єв, головний спеціаліст сектору спеціальної освіти та інклюзивного навчання Аліса Генега, представники галузі охорони здоров’я та соціальної сфери, фахівці, що здійснюють супровід людей з психічними розладами в Україні, Німеччині, Америці, Словакії, Грузії.
Особливої уваги заслуговує обговорення питання організації підтримки ветеранів та їх сімей в територіальних громадах. Формування свідомого ставлення до свого психічного здоров’я та інформування про можливості отримання послуг щодо його підтримки – це є пріоритетне завдання всіх інституцій. Своїм досвідом щодо розбудови послуг з психічного здоров’я ділились психотерапевт з Словакії Петр Навка; Наталя Гнатюк, президентка Safehaus, США “Центр кризового втручання”; Олександр Молдавський, лікар-психіатр з Німеччини; Артем Денисов директор БФ “Veteran hub”; Джана Джавахішвілі, психотерапевт з Грузії та інші учасники форуму.
Результатом роботи форуму є обмін цінним досвідом та окреслення стратегічних напрямків роботи щодо надання послуг з підтримки психічного здоров’я громадян.

Loading