8 листопада 2023 року в ДНЗ «Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг»  відбувся Освітній бранч на тему «Як освітні та виробничі виклики перетворити на реальні можливості в підготовці кваліфікованих робітників громадського харчування та ресторанного господарства. Внутрішні та зовнішні фактори забезпечення якості освітнього процесу».
Освітній бранч було відкрито вітальним словом Дарії БАСЮК, директора Департаменту освіти та науки Хмельницької обласної державної адміністрації, яка привітала колектив Центру з присвоєнням Почесного звання «Лідер інновацій в освіті». Відзнаку було вручено директору Центру Евеліні ЦАРЬОВІЙ.
Також зі вступним словом до запрошених гостей звернулись Ольга КШАНОВСЬКА, в. о. директора департаменту освіти і науки Хмельницької міської ради, Людмила ШЕВЧУК, директор НМЦПТОПК інженерно-педагогічних працівників у Хмельницькій області.
Спікерами на Освітньому бранчі стали Евеліна ЦАРЬОВА, Сергій ЧЕРЕШНЯ, Людмила ШЕВЧУК. Зокрема, Сергій ЧЕРЕШНЯ, директор Хмельницького обласного центру зайнятості, зупинився на аналізі ринку праці у сфері послуг на Хмельниччині, а також на програмах підтримки розвитку бізнесу, програмах навчання, компенсаційних програмах, які пропонуються державою і реалізовуються обласним центром зайнятості.
В обговоренні взяли участь майбутні роботодавці випускників закладів професійної (професійно-технічної) освіти: директори закладів загальної середньої освіти м. Хмельницького Тамара ГАЗДА, Інна МІГУНОВА, приватний підприємець Людмила БУБЕНЦОВА, представник ресторану «Жовтневий» Алла РУДИК, представники БО БФ «Карітас-Хмельницький УГКЦ» тощо.
Учасники бранчу узгодили дії щодо активного залучення роботодавців до обговорення пропозицій з формування професійних компетентностей здобувачів освіти, адаптації навчальних планів, оновлення змісту робочих навчальних програм відповідно до потреб роботодавців, проведення спільних із роботодавцями заходів, зокрема зустрічей здобувачів освіти з роботодавцями в Центрах кар’єрного розвитку тощо.

Loading