Відбувся Обласний семінар-практикум «Інноваційні засоби та форми організації навчального процесу в умовах розвитку STEM-освіти»

8 листопада 2023 року відбувся Обласний семінар-практикум «Інноваційні засоби та форми організації навчального процесу в умовах розвитку STEM-освіти». Захід проходив у Хмельницькому професійному ліцеї електроніки для керівників гуртків з робототехніки, вчителів фізики закладів освіти Хмельницької області.
Семінар було відкрито вітальним словом Дарії БАСЮК, директора Департаменту освіти та науки обласної державної адміністрації, яка акцентувала увагу учасників семінару на тому, що Хмельницька область в листопаді 2023 року долучилася до інноваційного освітнього Проєкту «Науково-методичне забезпечення STEM-освіти в закладах загальної середньої та позашкільної освіти України» під егідою МОН України. Термін реалізації Проєкту: листопад 2023 – грудень 2027 року.
Також зі вступним словом до гостей звернулись Михайло МАРИНЮК, директор Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, Анатолій РОСКВАС, директор Хмельницького професійного ліцею електроніки та Ірина ГОРДА, президент громадської організації «Новітня освіта».
З метою обміну досвідом, підвищення кваліфікації вчителів фізики, керівників гуртків з основ робототехніки із використанням конструктора Lego wego 2.0. виступили: Іван САЙЧЕНКО, Олег МАРТИНЮК, Жанна ХМЕЛЬОВСЬКА, Станіслав КОВАЛЬСЬКИЙ, Евгеній ПАНАСЮК, Володимир КРОЛЬ. Зокрема, асистент кафедри Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського Іван САЙЧЕНКО поділився досвідом з розробки та використання наборів TEKO STEM and Robotics Prime Education kit (K-5), TEKO STEM and Robotics Advanced Education kit (K-6).
В рамках семінару відбулося підписання Меморандуму про взаєморозуміння та співпрацю між Департаментом освіти та науки Хмельницької обласної державної адміністрації і Громадською організацією «Новітня освіта».

Loading