Проведено засідання регіональної ради професійної освіти (стейкхолдерів)

Сьогодні під керівництвом заступника голови ОДА Володимир Юр’єв відбулося засідання регіональної ради професійної освіти (стейкхолдерів) щодо коригування затверджених раніше прогнозних показників обсягів регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів у 2021 році.
Розпочинаючи засідання, Володимир Васильович представив оновлений склад регіональної ради й зазначив, що наразі виконання обсягів регіонального замовлення на підготовку у 2021 році робітничих кадрів для закладів професійної (професійно-технічної) освіти області становить 95,9 % (1847 осіб з 1925) та 101,1 % (852 особи з 843) до закладів освіти, які фінансуються за кошти бюджету м. Хмельницького.

“До регіональної ради надійшли звернення від 7 закладів професійно технічної освіти області. Тож маємо розглянути можливість перерозподілити обсяг регіонального замовлення з тих професій, на які не в повному обсязі здійснено прийом здобувачів освіти, аби забезпечити баланс між потребами у робітничих кадрах для підприємств, установ, організацій області та попиту серед абітурієнтів”,- наголосив Володимир Юр’єв.
Варто зазначити, що у цьому році прийом охочих вступити до закладів професійної освіти триватиме до 01 жовтня, тож внесення коригувань має забезпечити створення відповідних умов для якісної освіти, формування відповідного ефективного бюджету та недопущення нераціонального використання бюджетних коштів.

Учасники засідання обговорили та проголосували, окремо, за кожну пропозицію щодо внесення змін до обсягів регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів на 2021 рік у закладах професійно технічної освіти.

Loading