Створення безпечних умов у закладах світи Хмельницької області

Департаментом освіти та науки Хмельницької обласної державної адміністрації 7 березня організовано проведення онлайн-наради з керівниками структурних підрозділів з питань освіти органів місцевого самоврядування, керівниками закладів освіти обласної комунальної власності щодо створення безпечних умов у закладах світи Хмельницької області.
Завжди залишається актуальним питання попередження, виявлення та реагування на прояви булінгу в закладах освіти. На дотримання вимог чинного законодавства щодо реагування на прояви булінгу та вчасного повідомлення про них наголосила заступник директора-начальник управління вищої та професійної освіти і організаційного забезпечення Департаменту освіти та науки обласної державної адміністрації Світлана ЛЕСЬКОВА.
Небезпечна тенденція приховування булінгу в закладах освіти має свої негативні наслідки, про які повідомила старший інспектор з особливих доручень відділу ювенальної превенції Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області, підполковник поліції Марія БАРАНЮК.
Начальник управління Державної служби якості освіти у Хмельницькій області Валерій ОЛІЙНИК ініціював здійснення моніторингу в закладах освіти області щодо обізнаності педагогічних працівників, учнів та адміністрації з питання порядку реагування на прояви булінгу, організації та проведення просвітницько-профілактичних заходів.
Основні аспекти забезпечення безпечного освітнього середовища, шляхом створення та функціонування класів безпеки на території Хмельницької області, проаналізував заступник начальника відділу безпеки управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у Хмельницькій області Дмитро КЛІМОВ.
Про порядок бронювання військовозобов’язаних працівників закладів освіти повідомила головний спеціаліст відділу роботи з персоналом, документообігу та публічних закупівель Департаменту освіти та науки обласної державної адміністрації Оксана РЯБЧУК.
Із завданнями та повноваженнями офіцера Служби Освітньої Безпеки, спрямованими забезпечення безпечного середовища у закладі освіти, ознайомив заступник начальника Управління поліції охорони в Хмельницькій області, полковник поліції Володимир ОНИСТЮК.
Наголошуємо на необхідності дотримання керівниками закладів освіти чинного законодавства та сприяти налагодженню механізму реагування на прояви булінгу в освітньому середовищі.
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0111-20#Text

Loading