Проведено семінар-практикум «Особливості реалізації здоров’язбережувальної освітньої галузі в роботі з дітьми з особливими освітніми потребами»

25 квітня проведено семінар-практикум «Особливості реалізації здоров’язбережувальної освітньої галузі в роботі з дітьми з особливими освітніми потребами» для директорів та фахівців-консультантів інклюзивно-ресурсних центрів, педагогічних працівників, які проводять корекційно-розвиткові заняття з дітьми з особливими освітніми потребами в закладах загальної середньої освіти Камʹянець-Подільського району.
Захід організовано Департаментом освіти та науки обласної державної адміністрації спільно з Обласним ресурсним центром підтримки інклюзивної освіти Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Анатолія Назаренка, відповідно до планів роботи на 2024 рік, на базі Камʹянець-Подільського навчально-реабілітаційного центру Хмельницької обласної ради.
До заходу доєднались науковці Камʹянець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка: доктор педагогічних наук, професор, проректор з наукової роботи Світлана МІРОНОВА, завідувач кафедри спеціальної та інклюзивної освіти, доктор психологічних наук, доцент Світлана МИХАЛЬСЬКА, старший викладач кафедри спеціальної та інклюзивної освіти, кандидат психологічних наук Мар’яна БУЙНЯК.
Розпочинаючи роботу семінару-практикуму, завідувач сектору спеціальної освіти та інклюзивного навчання Департаменту освіти та науки обласної військової адміністрації Алла МАРИСЮК, акцентувала увагу на реалізації державної політики в області щодо забезпечення доступу до здобуття освіти дітей з особливими освітніми потребами.
Щодо методичного супроводу педагогічних працівників, які працюють з дітьми з особливими освітніми потребами в закладах загальної середньої освіти, наголосила завідувач Обласного ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти Ганна СИНЯВСЬКА. Методист центру, Ольга БІЛЕЦЬКА, звернула увагу на важливості розвитку інклюзивної компетентності педагогів.
Учасники заходу мали змогу бути присутніми під час освітнього процесу в Центрі, відвідавши навчальні заняття з дітьми з різними порушеннями розвитку.
При підведенні підсумків роботи, свій досвід з проведення корекційно-розвиткових занять представили вчителі, які проводять заняття з корекції розвитку та розвитку мовлення в закладах загальної середньої освіти Камʹянець-Подільської міської територіальної громади (Ірина ШАПОВАЛОВА), Дунаєвецької міської територіальної громади (Тетяна БІЛОУС), Гуменецької сільської територіальної громади (Марія ГУСЯТИНСЬКА).
Щиро дякуємо директору навчально-реабілітаційного центру Хмельницької обласної ради Інні ГАНУШКЕВИЧ, творчій та фаховій команді педагогів закладу за можливість отримати змістовну та практичну інформацію щодо організації освітнього процесу, надання корекційно-розвиткових послуг дітям зі складними порушеннями розвитку!

Loading