Громадська спілка «Освіторія» за підтримки Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні реалізують проєкт для навчання педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти «Наздоженемо: курс про подолання освітніх втрат», який передбачає поєднання очної та дистанційної форм навчання, а саме:
− перегляд онлайн-курсу на платформі О.Університет за покликанням:
https://osvitoria.university/courses/nazdojenemo/ ;
− участь в очних тренінгах для вчителів у регіонах.
Метою проєкту є підвищення рівня професійної компетентності вчителів щодо виявлення та подолання наявних в учнів освітніх втрат та психоемоційної підтримки школярів.
Наразі розпочато новий напрям проєкту – «Наздоженемо: курс про подолання освітніх втрат у природничій галузі», який спрямований на вчителів біології, географії, фізики та хімії.
Курс підвищення кваліфікації розроблений на основі Державного стандарту базової середньої освіти, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 вересня 2020 р. №898 «Про деякі питання державних стандартів повної загальної середньої освіти» з урахуванням вимог постанови Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2019 р. № 800 «Деякі питання підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників».
Тривалість курсу складає 21 годину (0,7 кредиту ЄКТС): 6 год (0,2 кредиту ЄКТС) – дистанційно, 15 год (0,5 кредиту ЄКТС) – очний тренінг.
Сертифікованими тренерами у Хмельницькій області є:
– Лезнюк Аксинія Михайлівна – тренерка вчителів природничої галузі, консультант професійних спільнот вчителів природничих наук КУ Центру професійного розвитку педагогічних працівників м.Хмельницького;
– Дармограй Наталія Олександрівна – тренерка вчителів природничої галузі, консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Дунаєвецької міської ради.
Нагадуємо, що у рамках проєкту – «Наздоженемо: курс про подолання освітніх втрат» продовжують відбуватися очні тренінги для вчителів початкової школи, математики, української мови і літератури.
Для уточнення інформації можна звертатися за поштою – tyo@osvitoria.org
Посилання для реєстрації на навчання:
1. Реєстрація навчальних закладів, які можуть надати приміщення з укриттям для проведення тренінгів і готові зібрати групу 30+ вчителів своєї громади – залишити запит для приїзду тренера: https://bit.ly/3ODzL1E

2. Реєстрація вчителів на очний тренінг (Реєстрація вчителів Хмельницької області – коли набирається група тренер контактує з охочими і повідомляє місце та час проведення тренінгу): https://bit.ly/3TAwa5Y
3. Реєстрація заявок від центрів професійного розвитку педагогічних працівників для
запрошення тренера до співпраці: https://bit.ly/4bLT9mM
4. Безоплатний онлайн-курс «Наздоженемо: курси про подолання освітніх втрат» для вчителів та освітніх управлінців: https://bit.ly/3HRLmpX
5. Віжуали для комунікації про проєкт: https://bit.ly/48qu8e9

Loading