Навчальні заклади Хмельниччини успішно працюють в освітній ініціативі «П’ять кроків до здорового харчування»

Ініціатори та реалізатори проєкту – Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб у співпраці з Департаментом освіти та науки Хмельницької обласної державної адміністрації, Центр громадського здоров’я України, за підтримки Бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні, у партнерстві з Національною асоціацією громадського харчування.
Мета ініціативи «П’ять кроків до здорового харчування» – підвищити рівень знань учасників освітнього процесу про значення здорового харчування для фізичного й психічного розвитку дітей, обізнаність педагогів про користь здорового харчування, щоб надалі поширювати ці знання серед учнів та батьків.
На Хмельниччині до освітньої ініціативи долучилися:
– опорний заклад «Городоцький ліцей № 2» Городоцької міської ради;
– Заслучненський ліцей ім. О. Іщука Заслучненської сільської ради;
– Плужненський ліцей ім. Р. Бортника Плужненської сільської ради;
– Нетішинський академічний ліцей Нетішинської міської ради;
– Ліцей №1 ім. Героя України М. Дзявульського Шепетівської міської ради;
– Судилківський ліцей Судилківської сільської ради;
– Старокостянтинівська ЗОШ І-ІІІ ст. № 3 Старокостянтинівської міської ради;
– Базалійський ліцей Теофіпольської селищної ради;
– Соколівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ст. Ярмолинецької селищної ради;
– Чемеровецький НВК № 1 «Загальноосвітня школа І-ІІІ ст., ліцей та міжшкільний навчально-виробничий комбінат» Чемеровецької селищної ради;
– Меджибізький ліцей Меджибізької селищної ради;
– Деражнянський ліцей № 1 ім. П. Стрілецького Деражнянської міської ради;
– КЗ загальної середньої освіти «Ліцей № 16 ім. В. Козубняка» Хмельницької міської ради;
– Кам’янець-Подільський ліцей «Славутинка» Хмельницької обласної ради;
– Мукшо-Китайгородський ліцей Слобідсько-Кульчієвецької сільської ради.
У межах проєкту фахівці Хмельницького обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України проводять лекції для учнів та бесіди з вчителями щодо дотримання п’яти основних принципів здорового харчування, а саме збільшення у раціоні овочів та фруктів, зменшення кількості солі, цукру та солодощів, а також споживання достатньої кількості води.
Крім того, закликають активно долучатися до участі у родинному челенджі #здоровохарчуємосьвсієюродиною. До кінця листопада діти мають спільно з родиною приготувати страви за принципом “Тарілки здорового харчування”, сфотографуватися у процесі приготування чи з готовою стравою та розмістити фото на офіційній сторінці свого навчального закладу у мережі Facebook чи офіційному сайті з хештегом #здоровохарчуємосьвсієюродиною.
Варто підкреслити, що на офіційних ресурсах шкіл уже опубліковано кілька десятків світлин. До формування «Тарілки здорового харчування» діти підходять не лише зі знанням почутого на лекціях, але й з фантазією та креативом.
Необхідно зазначити, що авторів найкращих робіт організатори проєкту відзначать цікавими та корисними подарунками.

Loading