Визначено пороговий бал для успішного проходження сертифікації педагогічних працівників

9 грудня 2021 року комісія Державної служби якості освіти України визначила пороговий бал для успішного проходження сертифікації педагогічних працівників. Він становить 94 бали.
Щиро вітаємо 54 учителя початкових класів Хмельниччини, які успішно пройшли сертифікацію цьогоріч!
Серед сертифікованих цього року вчителів Хмельницької області можна виокремити такий розподіл:
67% працюють у міській, 33% — у сільській місцевостях;
9% — віком до 30-ти, 26% — до 40-ка, 46% — до 50-ти і 19% — до 62 років;
11% спеціалістів, 7% мають другу, 24% — першу і 58% — вищу кваліфікаційні категорії.
На разі у кабінетах учасників сертифікації розміщено сертифікати про успішне проходження сертифікації педагогічних працівників.
Зауважуємо, що підтвердженням видачі сертифіката є наявність відповідної інформації в Єдиній державній електронній базі з питань освіти (ЄДЕБО), яку Український центр оцінювання якості освіти 16 грудня 2021 року передає до ЄДЕБО.
Відповідно до частини п’ятої статті 61 Закону України «Про освіту» педагогічний працівник, який пройшов сертифікацію, має отримувати щомісячну доплату в розмірі 20 % посадового окладу (ставки заробітної плати) пропорційно до обсягу педагогічного навантаження протягом строку дії сертифіката. Успішне проходження сертифікації також може бути зараховано як проходження чергової (позачергової) атестації.
У 2021 році для участі у сертифікації зареєструвалися 1755 вчителів початкової школи. Успішно пройшли сертифікацію 1025 педагогів.
Вітаємо Вас, шановні учасники сертифікації – 2021! Бажаємо міцного здоров’я, радості та нових звершень!

Loading