У Міністерстві розвитку громад та територій розробили інформаційний посібник з будівництва харчових блоків у середніх загальноосвітніх школах. Рекомендації стосуються як звичайних шкільних харчоблоків, так і харчоблоків так званих «опорних кухонь», які зможуть забезпечувати доставку їжі в інші заклади загальної середньої освіти.
У посібнику детально описано структуру харчоблоку, головні вимоги до приміщень та дизайну внутрішніх приміщень, обідньої зали та кухні, а також як має відбуватися технологічний процес.
Завантажити та ознайомитися з інформаційним посібником можна за посиланням https://bit.ly/3L2toBB.
Зауважимо, що цьогоріч у Держбюджеті на модернізацію харчоблоків у школа х передбачено субвенцію у розмірі 1,5 млрд гривень. Для отримання фінансування регіони та громади мають підготувати якісні проєкти, які будуть відповідати вимогам нового технологічного циклу приготування їжі. Зокрема, йдеться про розробку проєктної документації із забезпечення нового підходу приготування їжі, норм інклюзивності та безбарʼєрності.