“В Україні створюється мережа освітніх хабів” – МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

Через війну, яку розпочала російська федерація проти України,  велика кількість українських учнів вимушено знаходяться в інших регіонах країни, особливо на Західній Україні. Дані регіони мають завдання якісно та швидко організувати навчальний процес та побут через масовий приїзд здобувачів освіти та їх батьків.

«Наразі масово постають питання: як забезпечити емоційну підтримку, профорієнтацію та якісний процес навчання під час війни, а також швидко навчити працездатну молодь та їх батьків актуальним професіям, з метою матеріального забезпечення себе та своєї родини під час війни та після її завершення» – говорить Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет: «Саме для вирішення цих питань Міносвіти, спільно з обласними військовими адміністраціями ініціює створення мережі Освітніх Хабів».

 У найкоротший термін Освітні Хаби плануються відкрити не тільки в Україні, але і в інших країнах, в яких наразі перебуває велика кількість українських учнів та студентів: Румунії, Польщі, країнах Балтії, Чехії тощо.  

«Нам дуже приємно бути першими в Україні, де відкрито Освітній Хаб. Для реалізації цієї ініціативи ми залучили найкращих фахівців області, а базуватись Освітній Хаб Хмельниччини буде у приміщенні одного з найкращих технологічних коледжів України – Хмельницькому політехнічному коледжі» – зазначив Голова Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Гамалій.  

Цільовою аудиторією Проєкту є: учні загальноосвітніх та професійних (професійно-технічних) навчальних закладів, студенти вищих навчальних закладів, а також батьки здобувачів освіти перш за все – внутрішньо переміщених осіб, але двері Освітнього Хабу відкриті, звичайно, і для мешканців Хмельницької області.

«В рамках Освітнього Хабу будуть організовані системні психологічні та профорієнтаційні консультації, тестування щодо визначення власних здібностей за допомогою штучного інтелекту, навчання найзатребуванішим навичкам ХХІ століття, англійській та український мовам, а також навчання затребуваним наразі на ринку праці професіям здобувачів освіти та їх батьків, які вимушено знаходяться у Західних регіонах України під час війни» – повідомив Заступник Голови Асоціації інноваційної та цифрової освіти Дмитро Бондаренко.

Участь у відкриті Освітнього Хабу на Хмельниччині взяли: Голова Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Гамалій, Заступник голови Хмельницької обласної військової адміністрації Володимир Юр’єв, радник директора КНП «Інститут модернізації змісту освіти» – Станіслав Куценко, представники Асоціації інноваційної та цифрової освіти, а також Дарія Басюк – директорка Департаменту освіти, науки, молоді та спорту Хмельницької ОВА.

Loading