З вірою у перемогу України!

19-21 квітня 2022р. у місті Кропивницькому  проходив Всеукраїнський фестиваль дитячої та юнацької творчості, присвячений Всесвітньому Дню Землі на тему: «Земля для нас та для нащадків. Маркери сталого розвитку міст та громад»

Фестиваль привернув увагу учнівської, студентської молоді, суспільства загалом до єднання народів планети у справі захисту навколишнього середовища і збереження тих багатств і природних ресурсів, якими наділила нас природа сучасності. Конкурсанти змагалися у трьох номінаціях: «Образотворче мистецтво», «Театральне мистецтво», «Громадська думка».

У номінації «Образотворче мистецтво» юні художники поринули усім серцем у творчий процес, передавши свій настрій та фантазії у яскравих палітрах. Завдяки цьому Гран-Прі отримала Олександра Бурдейна, вихованка гуртка «Живопис» Будинку творчості дітей та юнацтва Красилівської міської територіальної громади, за роботу «Екологічна катастрофа» (керівник Галина Федотова). Хмельниччину також достойно представляли вихованці Деражнянської, Кам’янець-Подільської та Старокостянтинівської міських територіальних громад, виборовши 4-ІІ та 7-ІІІ місць.

У номінації «Театральне мистецтво» виступи складалися з яскравих, творчих номерів, які представляли талановиті вихованці із Кам’янець-Подільської, Нетішинської, Славутської, Старокостянтинівської та Хмельницької міських територіальних громад.

Юні театрали отримали 5-І, 1-ІІ та 7-ІІІ місць.

У номінації «Громадська думка» взяли участь вихованці тільки двох областей, господарі і Хмельничани. Лідери учнівського самоврядування області з Гуменецької сільської територіальної громади представили власні відеоролики, інфографіку та постери за темою сесій, які були попередньо оголошенні для усіх учасників. Завдяки наполегливій праці, неймовірно цікавому креативу юні лідери отримали 3-ІІІ призових місця.

Всього у скарбницю Хмельниччини додалося

одне Гран-Прі, 5-І, 11-ІІ, 10-ІІІ місць.

Загалом у фестивалі брали участь вихованці із 9 областей України, а саме: Волинської, Дніпропетровської, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Кіровоградської, Одеської, Рівненської та Хмельницької області. Цьогоріч перше місце серед областей посіли господарі фестивалю – Кіровоградська область, Хмельниччина посіла друге місце,  за нами – Дніпропетровська область.

Вдячні усім талановитим учасникам та шановним керівникам за активність, творчість, п  озитив, креативні ідеї, нові можливості, новий досвід, який став можливим завдяки усім дотичним до цієї яскравої події! Ми переконані, що                28-й фестиваль обов‘язково відбудеться, і буде він у мирній, незалежній, єдиній Україні.

Loading