Михайло Романчук уперше виграв медаль на відкритій воді

Дворазовий призер Олімпіади-2020 з плавання вільним стилем (800 та 1500 метрів) Михайло Романчук – чоловік відомої легкоатлетки Марини Бех-Романчук, з 2022 року представляє місто Хмельницький і нашу область.
З 20 по 22 травня в іспанській Жироні проведено чемпіонат Іспанії, де плавці змагалися на відкритій воді. Там вирішив виступити і Романчук, який до цього не мав у кар’єрі міжнародних стартів у цій дисципліні.
Український плавець взяв участь у двох запливах. У перший день змагань Михайло фінішував п’ятим на дистанції 10 км (1год 48хв50,8сек), програвши 20,6 секунд переможцю – олімпійському чемпіону Флоріану Вельброку з Німеччини.
Проте, у другий день змагань Романчук зміг зачепитися за медаль. Переможцем запливу на 5 км знову став Вельброк, але хмельничанину вдалося нав’язати йому боротьбу та програти лише 5,9 сек, продемонструвавши загальний час 51 хв 49,5 сек.
Це друга медаль Романчука у 2022 році. Першу нагороду він здобув в квітні у Стокгольмі на профільній для себе дистанції 1500 м вільним стилем – “срібло”, поступившись тому ж таки Вельброку.
Отже, Михайло успішно експерементує, продовжуючи підготовку до чемпіонату світу з водних видів спорту, проведення якого заплановане на 18 червня – 3 липня в місті Будапешті (Угорщина), і намагається не відстати за кількістю виграних у 2022 році нагород від своєї титулованої дружини.

Loading