Хмельницькій області – 85!

22 вересня 1937 року було утворено Хмельницьку область. З нагоди відзначення 85-річчя області Хмельницьким обласним центром туризму та краєзнавства учнівської молоді проведено заходи присвячені цій даті: обласний краєзнавчий онлайн-конкурс, челендж відеороликів «Мій край – перлина Хмельниччини» та обласний фотоконкурс «Мій рідний край – Хмельниччина». 

Заходи проводилися з метою популяризації історико-культурної спадщини та природи рідного краю, вивчення історії, географії, звичаїв і культури українського народу, визначальних подій різних періодів розвитку Хмельниччини.

Обласний краєзнавчий конкурс проводився на платформі «Всеосвіта» у двох вікових групах – середній (учні 5-7 класів) та старшій (учні 8-11 класів). Учасники відповідали на питання тематичної вікторини, які були пов’язанні з історією, географією Хмельниччини та звичаями, характерними для нашого краю. В Конкурсі взяли участь 227 учасників: 77 – у середній віковій групі та 150 – у старшій. Юні краєзнавці продемонстрували досить високий рівень знань з історії Хмельниччини, тому відсоток переможців та призерів Конкурсу вагомий. Усі вони будуть відзначені грамотами Хмельницького обласного центру туризму та краєзнавства учнівської молоді.

За відгуками конкурсантів їм було цікаво, питання вікторини активізували інтерес до краєзнавства та заохотили до поглиблення знань про свій рідний край. 

Ще один захід – обласний челендж відеороликів «Мій край – перлина Хмельниччини» проведений з метою популяризації об’єктів культурної спадщини та пам’яток природи краю, розвитку туризму як засобу виховання учнівської молоді та активізації туристсько-краєзнавчої роботи в області. 

У челенджі взяли участь учні СЗОШ №29 м. Хмельницького, Сусловецького ліцею Летичівської ТГ, Кучанської ЗОШ Новоушицької ТГ, Клубівського ліцею Ізяславської ТГ, Маківського НВК Маківської ТГ, Миролюбненського ліцею Миролюбненської ТГ, Антонінського ліцею Антонінської ТГ, Пилипо-Олександрівського ліцею Віньковецької ТГ, вихованці ЗПО «Центр туризму і краєзнавства учнівської молоді» м. Нетішина. Надіслані відеоролики про історичні, архітектурні та природні об’єкти Хмельниччини опубліковані на сторінці Facebook Хмельницького ОЦТКУМ. Організатори конкурсу вдячні кожному учаснику за цікаві та пізнавальні відеоматеріали.

Підсумки обласного фотоконкурсу «Мій рідний край – Хмельниччина» ще підводяться.

За матеріалами ХОЦТКУМ

Loading