Збір літератури для української бібліотеки

З початком повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну понад 150 тисяч українців вимушено виїхали до Валенсії. Головою ГО «Асоціація українців закордоном», очільницею неурядової міжнародної благодійної організації «NGODAMARK» Люсією Задорожною досягнуто домовленостей з мерією міста Валенсії щодо надання приміщення для створення української бібліотеки з метою створення українського культурного осередку.
З метою наповнення фонду української бібліотеки Хмельницькою обласною військовою адміністрацією спільно з Благодійною організацією «Захисти Хмельниччину» та Департаментом освіти та науки обласної державної адміністрації за медійної підтримки Дитячої телевізійної агенції 33 каналу організовано акцію по збору серед закладів освіти області літератури для дітей дошкільного та шкільного віку (навчальна, художня (казки, легенди, романи), енциклопедії та ін.), книг українських авторів та світової літературної класики українською мовою.
10 березня 2023 року в ТРЦ «WoodMall» відбулося урочисте підведення підсумків акції.
У заході взяли участь заступник голови обласної військової адміністрації Володимир ЮР’ЄВ, директор Департаменту освіти та науки обласної державної адміністрації Дарія БАСЮК, голова Благодійної організації «Захисти Хмельниччину» Олена ПОЛЯНСЬКА та керівники і здобувачі освіти закладів освіти області, які долучилися до збору літератури.
Колективи закладів освіти відзначено грамотами за участь в акції. Для дітей організовано безкоштовний перегляд мультфільму «Мавка: Лісова пісня».

Loading