Тренінг «Школа Молодіжного Активіста»

В рамках реалізації проєкту Релокація з Донеччини до Хмельниччини та відновлення роботи в громаді, що приймає, в межах програми «Стійкість», в місті Хмельницькому пройшов триденний тренінг «Школа Молодіжного Активіста».

Проєкт реалізується ГО «Клуб Рибалок України – Юей Фішинг Клуб» і спрямований на ековолонтерство та покращення стану екології. До нього долучилися представники Молодіжної Ради Хмельницького (Молодіжна рада Хмельницького) та інші студентські інституції.

Під час тренінгу молодь ознайомилася з фандрайзингом, проєктним менеджментом, ековолонтерством, процесом планування молодіжного екологічного фестивалю та практично долучилася до озеленення території Хмельницької громади. Так, 22 квітня 2023 року, в рамках відзначення Міжнародного дня Землі, активісти здійснили виїзд на локацію Дендропарку «Юннатівський», що на території структурного підрозділу еколого-натуралістичного напрямку Хмельницького обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді, де долучилися до ековолонтерського руху – висадили рослини для дослідів та замінили зав’ялі ялинки.

Керівник гуртків ХОЦТКУМ «Юні акваріумісти» та «Природа рідного краю» Юлія ПЕТРАШ ознайомила учасників заходу з історією юннатівського руху на Хмельниччині, провела екскурсії у Дендропарку «Юннатівський», у кабінеті авкаріумістики та музеї кімнатних рослин закладу.  Педагоги закладу Юлія ПЕТРАШ та Зоя ДЕМЧИШИНА допомогли молоді усвідомити, як можна стати еко-активістом у своєму місті та долучитися до руху за охорону довкілля.

ГО «Клуб Рибалок України – Юей Фішинг Клуб» запрошує учнівську та студентську молодь міста Хмельницького долучитися до їх організації та взяти участь у наступному тренінгу «Школа Молодіжного Активіста». Адже разом ми зможемо змінити світ на краще!

Loading