В обласному центрі відбулася регіональна конференція «Безбар’єрна Україна».
Про рішення місцевих органів влади щодо впровадження безбар’єрності та поширення її у всіх сферах життя говорили учасники регіональної конференції «Безбар’єрна Україна», яка відбулася в обласному центрі.
Участь в обговоренні таких важливих та актуальних тем взяли перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін, народна депутатка, менторка руху “ЗеЖінки” Олена Копанчук, народні депутати України Сергій Мандзій та Юрій Заславський, Дарія Басюк, директор Департаменту освіти та науки Хмельницької ОДА, представники органів місцевого самоврядування, провідні експерти, керівники окремих структурних підрозділів ОВА та жителі області, які на власному прикладі знають, що таке жити з бар’єрами.
Захід пройшов у форматі двох панельних дискусій. У межах першої панелі «Безбар’єрність як нова суспільна норма» учасники дискусії розглянули питання важливості безбар’єрності, що стосується всіх людей та сфер життя, обговорили рішення, що приймаються органами влади, аби запобігти бар’єрам. Окремо підняли питання щодо регіональних планів безбар’єрної відбудови України. Директором Департаменту освіти та науки Дарією Басюк представлено проєкт розвитку безбар’єрного освітнього середовища.
Під час другої панелі «Місто без бар’єрів: особистий досвід» присутні обговорили досвід людей, які зіштовхуються з бар’єрами, та як змінити простір, послуги, реальність у містах/громадах, аби вони стали безбар’єрними.
Також у межах конференції відбулася презентація «Довідника безбар’єрності», створеного за ініціативи першої леді України Олени Зеленської, та практичного посібника «Альбом безбар’єрних рішень».

Loading