Відбулась обласна нарада-семінар з питань дошкільної освіти

07.06.2023 року Департаментом освіти та науки обласної військової адміністрації проведено обласну нараду з питань дошкільної освіти зі спеціалістами управлінь/відділів освіти органів місцевого самоврядування.
Під час наради підведено підсумки діяльності закладів дошкільної освіти у 2022/2023 навчальному році в умовах війни. Директором Департаменту Дарією Басюк здійснено аналіз мережі ЗДО, контингенту в них дітей та працівників. Зазначено, що в області функціонують 679 закладів дошкільної освіти, у них виховуються 37736 дітей, з дітьми працюють 4611 педагогів, 5158 технічного та обслуговуючого персоналу.
В області за очною формою організовано освітній процес у 466 ЗДО, змішаною – 77, дистанційною – 129. Не надають освітні послуги 7 дошкільних закладів. До ЗДО прийнято 1902 дитини із числа внутрішньо переміщених осіб. Дарія Іванівна висловила вдячність працівникам дошкільної освіти за обладнання та оснащення найпростіших укриттів для дітей в ЗДО, за організацію активної допомоги ЗСУ, проведення різноманітних благодійних акцій задля Перемоги.
Під час наради Валентина Миколаївна Хоптова, начальник відділу дошкільної та загальної середньої освіти Департаменту, звернула увагу на
створення безпекових умов в ЗДО , ліцензування освітньої діяльності на рівні дошкільної освіти, змін в атестації педагогічних працівників. Щодо впровадження професійного стандарту “Керівник (директор) ЗДО” повідомила
Тетяна Володимирівна Гаркавенко, головний спеціаліст відділу дошкільної та загальної середньої освіти Департаменту. Про організацію роботи закладів дошкільної освіти в літній період поінформувала Наталія Бабій, начальник відділу дошкільної освіти Департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради. Питання організації життєдіяльності дітей в ЗДО в умовах воєнного стану висвітлила Леся Безпала, директор ЗДО №15 Кам’янець-Подільської міської ради.
Дарія Басюк вручила представникам від кожної територіальної громади області сертифікати на отримання допомоги закладам дошкільної освіти від ЮНІСЕФ – набори раннього розвитку для дітей.

Loading