Цьогоріч Інклюзивно-ресурсному центру Кам’янець-Подільської міської ради виповнюється 5 років

Заклад працює, щоб кожна дитина та родина, які мають особливих дітей, відчули допомогу та підтримку. Постійні навчання педагогів, вдосконалення, підвищення кваліфікації, завжди відкриті до співпраці і нових знань.

Діти мають можливість відвідувати сучасний заклад, який оснащений необхідним спортивним та корекційним інвентарем для проведення занять з сенсорної інтеграції, меблями, комп’ютерним та демонстраційним обладнанням, медичними засобами корекції. Також створено безбар’єрне середовище для дітей з особливими освітніми потребами. А саме: архітектурна доступність – 1 поверх будівлі, наявність пандусу, встановлено кнопки виклику і ззовні приміщення і в санітарній кімнаті, наявність інформаційних вказівників.

Виконано технічні та спеціальні умови при обладнанні санітарної кімнати та коридорів центру.

Сьогодні відбулось розширена нарада, на якій були представлені результати п`ятирічної роботи центру:
Близько 6 тисяч дітей отримали корекційно-розвиткові послуги.
Станом на 1 вересня 2023 року в закладах загальної середньої освіти організовано інклюзивну форму навчання в 148 класах для 305 дітей з ос облитими освітніми потребами. Це на 11 класів більше, ніж минулого року.
Впроваджується інклюзивна форма навчання дошкільнят в закладах дошкільної освіти, в яких функціонує 31 інклюзивна група, які відвідує 76 дітей, що на 7 дітей більше, ніж минулого року.

На робочій зустрічі були присутні міський голова Михайло Посітко, заступник міського голови Дмитро Назаренко, начальник управління освіти і науки Сергій Мельник, спеціалісти в галузі інклюзивно-корекційній роботі.
Також обговорено ключові питання, що стосуються освітніх послуг для осіб з осіб з особливими освітніми потребами, а саме:
✅Партнерська взаємодія центру в організації дітей з особливими потребами.
✅Організація командної інклюзивно-ресурсного з батьками.
✅Відкритий обмін думками, напрацюваннями подальшої креативної співпраці з партнерами в реабілітації права на освіту осіб з особливими освітніми потребами.
✅Аналіз проблематики та шляхи вирішення.

Було відзначено грамотами виконавчого комітету, управління освіти і науки працівників інклюзивно-ресурсному центру, а також інклюзивно-ресурсний центр відмітив грамотами та символічними подарунками всіх спеціалістів, хто допомагає злагодженій роботі в розвитку та освіті осіб з особливими освітніми потребами.

Також міський Голова Михайло Посітко передав для потреб центру кольоровий принтер, який так необхідний для повноцінної роботи.

Всі ці п`ять років діяльність центру була направлена на створення нового освітнього простору рівних можливостей для усіх дітей. Всі напрацьовані напрями стануть вагомим внеском у розвиток пріоритетної галузі. Адже, яким світ буде завтра, вирішує те, що ми робимо сьогодні!!!
МИРУ, ПЕРЕМОГИ, ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!!!

ДОВІДКА:
Інклюзивно-ресурсний центр зареєстровано в м. Кам’янець-Подільський 03 вересня 2018 року відповідно до рішення сесії Кам’янець-Подільської міської ради від 05.06.2018 № 13/56 «Про створення Інклюзивно-ресурсного центру Кам’янець-Подільської міської ради». Установа створена з метою забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти, в тому числі у закладах професійної (професійно-технічної) освіти та інших закладах освіти, які забезпечують здобуття загальної середньої освіти, шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини, надання психолого-педагогічних, корекційно-розвиткових послуг та забезпечення їхнього системного кваліфікованого супроводу.

Loading