05 вересня 2023 року директори інклюзивно-ресурсних центрів Хмельницької області взяли участь у засіданні круглого столу на тему: «Програмно-методичне забезпечення  освітнього процесу в закладах освіти в роботі з дітьми з особливими освітніми потребами на 2023-2024 н.р.».
Захід відбувся на базі Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти та мав на меті актуалізувати інформацію щодо нормативно-правової бази інклюзивно-ресурсних центрів та здійснити системний аналіз їх діяльності в роботі з дітьми з особливими освітніми потребами.
На пріоритетні напрями роботи інклюзивно-ресурсних центрів у 2023/2024 н.р. під час воєнного стану наголосила завідувач сектору спеціальної освіти та інклюзивного навчання Департаменту освіти та науки Хмельницької ОВА Алла МАРИСЮК. Також в засіданні круглого столу взяли участь проректор ХОІППО Антоніна ХАРЧУК, завідувач обласного ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти ХОІППО Ганна СИНЯВСЬКА та методист центру Ірина КРУЧИК.
Учасники зібрання обговорювали актуальні питання реалізації визначених завдань діяльності інклюзивно-ресурсних центрів у наступному навчальному році, формування освітньої траєкторії для розвитку дітей з особливими освітніми потребами, роботу автоматизованої інформаційної системи Україна. Інклюзія.

Loading