28 серпня 2023 року відбулась обласна науково-практична конференція “Сучасні тенденції розвитку дошкільної освіти”

Проведено конференцію Хмельницьким обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти за сприяння Департаменту освіти та науки Хмельницької обласної військової адміністрації.

Формат проведення:
онлайн з трансляцією на ютуб каналі. https://www.youtube.com/live/Tw5mJAftJ2k?si=UuCYjsGD31_j0l_I

Відкрив конференцію Віктор ОЧЕРЕТЯНКО, ректор ХОІППО, словами вітання працівників дошкільної освіти та вдячності за їх нелегку працю.

Ювілейна 10 конференція охопила більше 130 учасників.

З вітальним словом до учасників конференції звернулась Дар’я БАСЮК, директор Департаменту освіти та науки Хмельницької ОВА, яка підкреслила важливість педагогічної професії, особливо роль обслуговуючого персоналу закладів дошкільної освіти та їх діяльності в умовах воєнного часу. Дарія Іванівна зосередила увагу на створенні безпекових умов в закладах освіти та наданні психолого-педагогічної підтримки всіх учасників освітнього процесу. Повідомила, що в області створено десять центрів, дружніх до дітей, та планується відкриття ще шести. Підкреслила важливість фізичного розвитку в ранньому дитинстві, підтримки та реабілітації дітей з особливими освітніми потребами.

Головний спеціаліст відділу дошкільної та загальної середньої освіти Департаменту Тетяна ГАРКАВЕНКО висвітлила питання “Дошкілля Хмельниччини в умовах воєнного стану” . Презентація доступна за покликанням https://docs.google.com/presentation/d/123k6yr6Ti3uBZrQOM9UM40ggqYKbDi6c/edit?usp=drivesdk&ouid=106974194677191338128&rtpof=true&sd=true .

Родзинкою конференції була участь заступника директора Департаменту праці, навчання та культури м. Лодзь, Польща, Елжбети ПЛАШЧИК з інформацією про передшкільну та дошкільну освіту в Польщі, зокрема про інтеграцію українських дошкільників в польські дитячі садки.

На конференції були представлені напрацювання з актуальних питань дошкільної освіти науковцями та практичний досвід роботи педагогів закладів дошкільної освіти.

Loading