11 жовтня відкрито клас безпеки на базі Кам’янець- Подільського навчально реабілітаційного центру

Продовжується відкриття класів безпеки в закладах освіти області.Цього разу важлива подія відбулась в Камʹянець-Подільському навчальному-реабілітаційному центрі Хмельницької обласної ради, де навчаються діти з особливими освітніми потребами з тяжкими порушеннями розвитку.

Розділити радість відкриття завітали заступник начальника Хмельницької обласної військової адміністрації Володимир ЮРʹЄВ, керівництво ГУ ДСНС України у Хмельницькій області, директор Департаменту освіти та науки ОВА Дарія БАСЮК.

Одним із важливих викликів сьогодення є безпека дітей, навчання їх правильно поводити себе в екстремальних ситуаціях. Чи не найбільш гостро це стосується дітей із особливими потребами, які потребують додаткової соціальної та навчальної підтримки, в тому числі й знань із правил безпеки.

Клас безпеки у навчальних закладах для дітей з особливими освітніми потребами – це необхідність та запорука гарантій життя.
Навчання буде максимально враховувати потреби безбар’єрної освіти. Клас обладнано усіма необхідними навчальними засобами з урахуванням специфіки викладання інформації про безпечне життя для дітей з особливими освітніми потребами.
Наразі відкрито вже 36 класів безпеки! І це вже третій інклюзивний клас безпеки!

Loading